Επικεφαλής

kostaskavouras

Κώστας Κάβουρας

Ο Κώστας Κάβουρας γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε στo Ίλιον και το 2003 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου. Η καταγωγή του είναι από το Κοπανάκι Μεσσηνίας και την Δορβιτσά Ναυπακτίας.

Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική και είναι τελειόφοιτος στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση Χώρου του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών.

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρίας Κατασκευής Τεχνικών Έργων. Παράλληλα, είναι αιρετό μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών “ΕΝΑ”.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος – λογιστής, ως Ειδικός Συνεργάτης της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σήμερα εργάζεται ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού και συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης και σε συνέδρια και ημερίδες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος την περίοδο 2004-2006.

Εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Δυτικής Αθήνας το 2011, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το 2013 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου. Το 2016 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης“ για το αξίωμα του Δήμαρχου Ιλίου και κατέγραψε ποσοστό 15,20%.