Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ για την υπεράσπιση του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ για την υπεράσπιση του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”

Την Κυριακή 04 Μαΐου στο Πάρκο Περιβαντολλογικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” έλαβε χώρα το αναβληθέν λόγω βροχής από την προηγούμενη Κυριακή “Μονοήμερο Φεστιβάλ για την Υπεράσπιση του Πάρκου” που συνδιοργάνωσαν οι Δημοτικές Κινήσεις “Αλληλέγγυα Πόλη” από το Ίλιον και “Αλληλεγγύη – η δύναμή μας” από τους Αγίους Αναργύρους – Καμετερό και η Περιφερειακή Παράταξη “Δύναμη Ζωής”.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομιλία από την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιώργο Κομματά, οι οποίοι παρουσίασαν την κοινή τους θέση για την σωτηρία του πάρκου.

Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο, το οποίο μέρα με τη μέρα μαράζει λόγω της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων και της υποχρηματοδότησης. Κοινή εκτίμηση και των τριών ήταν η ανάγκη για αγαστή συνεργασία των όμμορων Δήμων με την Περιφέρεια Αττικής για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πάρκο και δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση του δημόσιου και υπερτοπικού χαρακτήρα του πάρκου Τρίτση όταν τελικά κληθούν από τους πολίτες να αναλλάβουν τις διοικήσεις της Περιφέρειας και των δύο Δήμων.

Χαιρετισμό, απήυθηνε και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, οι βουλευτές Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Χαρά Καφαντάρη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Κώστας Λουμιώτης και πλήθος υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Πρίν και μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διάφορα δρώμενα στο χώρο της εκδήλωσης, όπως εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά και θεατρικό παιχνίδι, ενώ οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τις γεύσεις της συλλογικής κουζίνας που ετοίμασαν τα μέλη των παρατάξεων μετά μουσικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *