Γιορτή της νέας εποχής η κεντρική συγκέντρωση-ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Ιλίου με την «Αλληλέγγυα Πόλη», Κώστα Κάβουρα

Γιορτή της νέας εποχής η κεντρική συγκέντρωση-ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Ιλίου με την «Αλληλέγγυα Πόλη», Κώστα Κάβουρα

Μια μεγάλη γιορτή της συμμετοχής, της ελπίδας και της Αριστεράς, μια μεγάλη γιορτή της νέας εποχής: αυτός ήταν ο χαρακτήρας που πήρε η προεκλογική συγκέντρωση της «Αλληλέγγυας Πόλης», το βράδυ της Πέμπτης 15.5, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα. Το πλήθος των εκατοντάδων συμπολιτών μας και τα θερμά τους λόγια, ο παλμός που έδωσε πρωτίστως η νεολαία με τα συνθήματα και το δυναμισμό της, τα πλατιά χαμόγελα όλων των παρευρισκόμενων, μετέτρεψαν την εκδήλωσή μας σε έναν προάγγελο της πολυπόθητης νίκης και της αναγκαίας ανατροπής για την κοινωνία και για το Δήμο μας.

Καθώς λοιπόν, το «όμορφο ταξίδι», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Κ. Κάβουρας στην ομιλία του, που ξεκινήσαμε πριν από περίπου δύο μήνες πλησιάζει στο τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες και όλους τους συνδημότες μας για τη μαζική τους συμμετοχή στην εκδήλωσή μας αλλά και για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ανταπόκριση και η διάθεση συμμετοχής στο μεγάλο στόχο να ξεκινήσουμε από τη γειτονιά μας – να αλλάξουμε τη ζωή μας, που συναντήσαμε όλο αυτόν τον καιρό, μας γέμισε δύναμη για τον καλό αγώνα που δώσαμε μέχρι σήμερα. Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι στις 18 θα μπουν οι βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή.

Στη συγκέντρωσή μας χαιρετισμό απηύθυναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα με τη «Δύναμη Ζωής», Νεκτάριος Κορδής.

Στη μεστή ομιλία του που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των συγκεντρωμένων, ο Κ. Κάβουρας μίλησε για το συμβολισμό της υποψηφιότητάς του: «Η δημοτική μας παράταξη επέλεξε – όχι εμένα προσωπικά – αλλά τη νεολαία της. Τη νεολαία του Ιλίου που βγαίνει στο προσκήνιο. Θέλησε από τον συνδυασμό μας να αντανακλάται η νεολαία που την τσακίζουν, η νεολαία που μεταναστεύει ή ζει με χαρτζιλίκι απ’ τους γονείς της, ο κόσμος που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει την κρίση τους με την ίδια του τη ζωή.» Για να τονίσει: «Για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερα, εμείς λέμε ότι ο δήμος μας πρέπει να περάσει στα χέρια της Αριστεράς.»

Άσκησε δριμεία κριτική στις δυνάμεις των μνημονίων και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σημειώνοντας πως «το καθεστώς του Μνημονίου, που βύθισε την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας στην απόγνωση και στην ανασφάλεια, ξεψυχάει κραυγάζοντας τους τελευταίους του εκβιασμούς.» Άσκησε, επίσης, δριμεία κριτική και στην απερχόμενο δήμαρχο κ. Ζενέτο χαρακτηρίζοντάς τον «το πρόσωπο της παλιάς Ελλάδας, των κομματαρχών και των κουμπάρων, των ισοβίων πολιτικών προσώπων και των μικροπολιτικών ρουσφετιών.» Εξάλλου τόνισε: «Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε εμένα και στην «Αλληλέγγυα Πόλη» και στον κ. Ζενέτου και την παράταξή του, δεν είναι απλώς η αντιπαράθεση δύο προσώπων και δύο φυλλαδίων. Είναι η αντιπαράθεση δύο κόσμων.» Για τον κ. Καούκη ανέφερε ότι «κρύβεται πίσω από μια ψεύτικη ανεξαρτησία χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τον απερχόμενο Δήμαρχο» και ότι «απλά αποτελεί μια ακόμη Μνημονιακή εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά για το Δήμο μας» για να καταλήξει: «είναι κι αυτός, λοιπόν, κομμάτι της παλιάς Ελλάδας – κι αυτό τον κάνει ίδιο με τον κ. Ζενέτο, τον κ. Σγουρό και τους λοιπούς παρατρεχάμενους.»

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού, ο Κ. Κάβουρας μίλησε για τις προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις, για τη διαδρομή που έχουμε διανύσει και τη συνάντησή μας «με ανθρώπους της εργασίας, με ανθρώπους των κινημάτων, με νέους και νέες που νόμιζαν ότι η πολιτική δεν είναι γι’ αυτούς αλλά για κάποιους ειδικούς ή ξεπουλημένους.»

Και έκλεισε επισημαίνοντας, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων: «Η πρώτη μάχη είναι πιο κοντά από ποτέ γι’ αυτό τις επόμενες δύο μέρες οφείλουμε να ξαναπάμε σπίτι – σπίτι, να ξαναμιλήσουμε άνθρωπο τον άνθρωπο για το όραμά μας. Αλλά και για τη δυνατότητά μας, να αποκτήσουμε μια Δημοτική Αρχή που θα είναι πραγματικά στο πλάι μας. Που θα ακούει πραγματικά τις ανάγκες μας και θα τις υπερασπίζεται. Που θα είναι σύμμαχος στη προσπάθειά μας να ξαναχτίσουμε την πόλη μας και να αλλάξουμε τις ζωές μας. Ώστε την επόμενη εβδομάδα, την άλλη Κυριακή, να σφραγίσουμε τη μεγάλη νίκη της πόλης και του λαού μας με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα νικητή στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με την Ρένα Δούρου νέα Περιφερειάρχη στην Αττική και την “Αλληλέγγυα Πόλη”, τη νέα μας δημοτική αρχή. Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά μας!»

Ολόκληρη την ομιλία μπορείται να παρακολουθήσετε εδω:

H κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Ιλίου Κώστα Κάβουρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *