Η μαζική και αγωνιστική παρουσία γονιών, κατοίκων και μαθητών σταμάτησε την λειτουργία παράνομης κεραίας της VODAFONE που βρίσκεται απένταντι από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Η μαζική και αγωνιστική παρουσία γονιών, κατοίκων και μαθητών σταμάτησε την λειτουργία παράνομης κεραίας της VODAFONE που βρίσκεται απένταντι από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Την Κυριακή 17 Απρίλη 2016 μετά από μαζική και αγωνιστική παρουσία γονιών, κατοίκων και μαθητών της περιοχής, σταμάτησε η εκπομπή σήματος από την κεραία κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE που βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου 103 στο Ίλιον, απέναντι από την αυλή του 25ου Δημοτικού σχολείου.

Η επιτροπή των κατοίκων, αφού απέστειλε αίτημα προς την πολεοδομία, απέδειξε πως η συγκεκριμένη κεραιοεγκατάσταση της Vodafone δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια, σε αντίθεση με τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από την Δημοτική Αρχή για το αντίθετο.

Αξίζει να αναφερθεί πως όταν οι κάτοικοι έφεραν το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να τους δώσει το λόγο, αντιμετωπίζοντας τους με αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πλέον από την πολεοδομία να εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει ο Νόμος βάσει της αυτοψίας που έγινε 4/11/2013 και να προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση της συγκεκριμένης εγκατάστασης και απαιτούν την άμεση αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε ότι αφορά την αδειοδότηση, την χωροθέτηση και την εγκατάσταση των κεραιών.

Στα πλαίσια αυτά, προτείνουν την πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης στα σχολεία και στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τους κινδύνους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και τους τρόπους προστασίας των πολιτών από την αλόγιστη και συνεχή χρήση κινητών τηλεφώνων, ασύρματων δικτύων κλπ.

Η δημοτική κίνηση Ιλίου “Αλληλέγγυα Πόλη”, βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της πόλης μας και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση της δημόσια υγείας και απαιτεί την άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στην περιοχή μας.


Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση των κατοίκων παρευρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης” και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου Κώστας Κάβουρας, ο οποίος έκανε μια σύντομη δήλωση στήριξης στην κάμερα των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ιλίου.

Δείτε την συγκεκριμένη δήλωση εδώ:


Δείτε εδώ video της επιτροπής κατοίκων για την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου Ιλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Απριλίου 2016 που τέθηκε το θέμα:


αφισα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *