Αποχή της Αλληλέγγυας Πόλης από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22/06/2017 ως ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τ.Α. για το θέμα των συμβασιούχων

Αποχή της Αλληλέγγυας Πόλης από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22/06/2017 ως ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τ.Α. για το θέμα των συμβασιούχων

Η δημοτική κίνηση Ιλίου, Αλληλέγγυα Πόλη, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι κορυφώνουν σήμερα, Πέμπτη 22/06/2017, τις κινητοποιήσεις τους με την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι δίκαιο και απαιτεί άμεση επίλυση από την Πολιτεία. Μια οριστική λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού που θα βάλει τέλος στην «ομηρία» αυτών των ανθρώπων.

Παράλληλα, καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δήμου Ιλίου που την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τ.Α., επιλέγει να καλέσει σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι δήμοι της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων έπειτα και από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ουσιαστικά οδηγεί στην ανεργία τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την επιλογή της διοίκησης του Δήμου Ιλίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τ.Α., να δώσει εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας να εργαστεί «πυρετωδώς» για την προετοιμασία της εμπορικής φιέστας «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/06/2017.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε πως θα απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων και ως έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι στην επιλογή της διοίκησης Ζενέτου να μη σεβαστεί τον αγώνα αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *