Ολοκληρώθηκε το έργο του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ολοκληρώθηκε το έργο του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μετά από πολλά χρόνια απραξίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην ολοκλήρωση του έργου του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας και των εργασιών ανάπλασης και πράσινου στον χώρο πάνω από αυτό. Στις επόμενες μέρες αναμένεται η παράδοσή του.

Παρά τις προσπάθειες πολλών (δήμοι Ιλίου και Αγ.Αναργύρων – Καματερού), που εκ των υστέρων προσπαθούν να “υιοθετήσουν” το συγκεκριμένο έργο ως δικό τους, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και τους διαψεύδει κατηγορηματικά, καθώς το Υπουργείο ήταν αυτό που το έθεσε ως προτεραιότητα, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και η πράσινη διαδρομή που δημιουργήθηκε είναι απολύτως απαραίτητη σε περιοχές των δύο δήμων με ιδιαίτερα χαμηλό ισοζύγιο πράσινου (Άγιος Φανούριος – Μυκονιάτικα).

Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη για την δρομολόγηση της ανάπλασης του άνωθεν χώρου του υπόλοιπου ρέματος που έχει ήδη εγκιβωτιστεί – από το ύψος του κόμβου Ιλίου έως το Καματερό – ένα απαραίτητο έργο για το Ίλιον που ως δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη” έχουμε από καιρού τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα υλοποίησής του.

fleva2

fleva3

fleva4

fleva6

fleva1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *