Να παύσει οριστικά κάθε δίωξη κατά αιρετών και υπαλλήλων που εμπόδισαν την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων

Να παύσει οριστικά κάθε δίωξη κατά αιρετών και υπαλλήλων που εμπόδισαν την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων

H δημοτική κίνηση Ιλίου “Αλληλέγγυα Πόλη” δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δημάρχους Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, καθώς και στους Δ/ντές Διοικητικού των 2 Δήμων, που καλούνται σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε δίκη διότι το Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν με “εντέλλεσθε” να παραδώσουν στοιχεία για τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων για την υποτιθέμενη αξιολόγηση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυση 6.500 εργαζομένων στους OTA της χώρας.

Θεωρούμε αδιανόητο να ποινικοποιείται η στάση των Δημάρχων που υπεράσπισαν το δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το δικαίωμα στην εργασία από την νεοφιλελεύθερη επίθεση που επιθυμούσε διακαώς χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων, διάλυση βασικών τομέων της Τ.Α. και απόδοσής τους στους ιδιώτες εργολάβους και περιορισμό της Τ.Α. σε ανώδυνες λειτουργίες.

Θυμίζουμε πως η δίωξη συνεχίζεται παρά το γεγονός πως με το άρθρο 100 του Ν.4483/2017 (ΦΕΚ A 107 – 31.07.2017) του υπουργείου Εσωτερικών για τους Ο.Τ.Α., που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι στη Βουλή, προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των Ο.Τ.Α. για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων».

Τέλος, απαιτούμε να παύσει οριστικά κάθε δίωξη για το ζήτημα αυτό, κατά αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *