Σε κλίμα ευχάριστο και εορταστικό πραγματοποίησε την κοπή της πίτας της η Αλληλέγγυα Πόλη [videos & photos]

Σε κλίμα ευχάριστο και εορταστικό πραγματοποίησε την κοπή της πίτας της η Αλληλέγγυα Πόλη [videos & photos]

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη»,  πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της σε κλίμα ευχάριστο και εορταστικό.

1

Από νωρίς το πρωί οι φίλοι και τα μέλη της δημοτικής κίνησης προσήλθαν στο χώρο του καλλιτεχνικού καφενείου στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη». Οι συμμετέχοντες  αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές και απήλαυσαν τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα της συλλογικής κουζίνας που έφτιαξαν οι φίλοι και τα μέλη της «Αλληλέγγυας Πόλης».

3

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Κώστας Κάβουρας, πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της παράταξής και με την ευκαιρία αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πόλης του Ιλίου.

Αναφερόμενος στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» είπε πως «με εμμονική πολλές φορές και συντονισμένη δράση μας», η δημοτική κίνηση συνέβαλε ώστε «να μπει ένα τέλος στην χρόνια απαξίωση του». Τόνισε επίσης, ότι «το ζήτημα των ελεύθερων χώρων είναι ιδιαίτερα σημαντικό» για την «Αλληλέγγυα Πόλη» και ανέφερε ότι η δημιουργία πάρκου-μουσείου Ραδιοφωνίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ είναι μια «εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για το Ίλιον, καθώς θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής και στην διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της πόλης».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και της κοινωνικής πολιτικής και πως τα θέματα αυτά, για την «Αλληλέγγυα Πόλη», αποτελούν προτεραιότητα. Τέλος, ανακοίνωσε στους παραβρισκόμενους ότι η παράταξη βρίσκεται «σε διαδικασία εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την διαχείριση απορριμμάτων στο Ίλιον – μια πρόταση που νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε σε μια μεγάλη εκδήλωση – ημερίδα».

4

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, χαιρέτισε τη μεγάλη προσπάθεια για την σωτηρία και αναβάθμιση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και αναφέρθηκε στην δράση του Υπουργείου Εσωτερικών τους τελευταίους 15 μήνες.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρόβλεψη για την απόδοση μέσων ατομικής προστασίας – εκτός από τους μόνιμους – και στους συμβασιούχους εργαζόμενους της καθαριότητας των δήμων, ενώ ανέφερε ότι «κορυφαίο είναι αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες – ο διαγωνισμός για μόνιμες πλέον θέσεις στην καθαριότητα, σπάζοντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ομηρίας των συμβασιούχων». Τέλος, δήλωσε ότι «το 2018 θα είναι η χρονιά της Αυτοδιοίκησης» αναφερόμενος στην επερχόμενη θεσμική αλλαγή του Καλλικράτη και στην καθιέρωση της απλής αναλογικής. «Δημοκρατία και Αυτοδιοίκηση είναι έννοιες που επικοινωνούνε – δεν μπορεί να υπάρξει Αυτοδιοίκηση με παραμορφωτικά εκλογικά συστήματα, με αντιδημοκρατικά συστήματα εκπροσώπησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση ανάμεσα στους συμμετέχοντες παραβρέθηκαν, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, Δύναμη Ζωής, Βασιλική Λάσκαρη, Αναστασία Στεφανοπούλου, και Νεκτάριος Κορδής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, Χρήστος Μπατσής και Σούλης Τσακανίκας και οι Παύλος και Γιώργος Κανιαδάκης, εκπροσωπώντας το μουσικοχορευτικό πολιτιστικό σύλλογο, «Παραδοσιακά Μονοπάτια».


Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης, Κώστα Κάβουρα:


Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη:


2


5


7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *