Το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η Αλληλέγγυα Πόλη

Το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η Αλληλέγγυα Πόλη

Το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων έθεσε με ερώτημά του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, στο συμβούλιο της Πέμπτης 20/09/2018.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάβουρας στο ερώτημα που απηύθυνε προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Λιόση, το θέμα του τέθηκε από κάτοικο της πόλης και αφορούσε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα φρεάτια όμβριων υδάτων της πόλης, καθώς αυτά είναι γεμάτα ακαθαρσίες. Ο ίδιος εξήγησε ότι τα φρεάτια είναι γεμάτα σκουπίδια και φύλλα και ότι χρειάζονται άμεσα καθαρισμό ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος εν όψει των πρώτων φθινοπωρινών βροχών.

Από την πλευρά της διοίκησης, ο κ. Λιόσης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει «από πολύ νωρίς» το έργο του καθαρισμού των φρεατίων, ότι επέλεξε να ξεκινήσει αρχικά με τις επικίνδυνες περιοχές και στην συνέχεια θα προχωρήσει στις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της λεωφόρου Αγίου Νικολάου και ολόκληρη η περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Τώρα, το κατά πόσο ξεκίνησε νωρίς η διαδικασία καθαρισμού των φρεατίων από το Δήμο, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες, καθώς είμαστε ήδη στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και ο Οκτώβριος πλησιάζει, ξυπνώντας μνήμες στους πολίτες από τις βιβλικές καταστροφές του Οκτωβρίου 2014 και 2015, τη στιγμή που μονάχα δύο από όλες τις γειτονιές της πόλης έχουν καλυφθεί. Τονίζεται ότι μεταξύ των περιοχών που δεν έχουν καλυφθεί υπάρχουν γειτονιές επίφοβες που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες πλημμύρες κατά το παρελθόν, όπως ο Άγιος Φανούριος.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει άμεσα να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες πριν φτάσουμε να αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά γεγονότα και να σταματήσει να αναζητά προκαταβολικά «υπεύθυνους» για κάποια πιθανή μελλοντική καταστροφή που μπορεί να συμβεί, αποποιούμενη πλήρως τις ευθύνες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *