Αν τα φρεάτια ήταν καθαρά γιατί τα συνεργεία τα καθάριζαν μέσα στη βροχή;

Αν τα φρεάτια ήταν καθαρά γιατί τα συνεργεία τα καθάριζαν μέσα στη βροχή;

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως «Αλληλέγγυα Πόλη» θέσαμε το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων στο δημοτικό συμβούλιο. Τονίσαμε ότι η πόλη δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις πρώτες βροχές, ποσό δε μάλλον ένα τέτοιο φαινόμενο σαν αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες.

Εκεί, η διοίκηση Ζενέτου παρουσίαζε ότι οι σχετικές ενέργειες από την πλευρά του δήμου «ξεκίνησαν πολύ νωρίς», παραδεχόμενη όμως ότι έχουν καλύψει μονάχα δυο γειτονιές (Αγ.Νικόλαο και Ζ. Πηγή). Έβαλαν μάλιστα και τον τοπικό τύπο να κάνει το μαύρο άσπρο δείχνοντας περσινές φωτογραφίες από το καθαρισμό των πεζόδρομων για τη Λευκή Νύχτα και ελάχιστα φρεάτια που ήταν σε καλή κατάσταση ως τη σημερινή δήθεν καλή εικόνα.

Αν τα πράγματα λοιπόν ήταν τόσο έτοιμα, γιατί χρειάστηκε να στείλει συνεργεία πραγματικά την τελευταία στιγμή, μέσα στη βροχή – την ώρα του φαινομένου, να τα καθαρίσουν;

Ο επαγγελματισμός και η αυτοθυσία των εργαζομένων του δήμου για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλης είναι πράγματα δεδομένα που οφείλουμε όλοι να αναγνωρίζουμε.

Οι προτεραιότητες όμως, μιας διοίκησης που στέλνει τα συνεργεία της για να κατεβάζουν αφίσες πολιτικών εκδηλώσεων από τη περιοχή του Αγίου Φανουρίου, αντί να καθαρίζει τα φρεάτια, είναι κι αυτές δεδομένες και οι πολίτες τις βλέπουν.

Μια επικίνδυνη και καταστροφική διοίκηση που επιμένει να βάζει τη μικροπολιτική πάνω από την ουσία. Μια διοίκηση κατώτερη των περιστάσεων, σε μια δύσκολη εποχή.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση του ίδιου του Δημάρχου, όπου για ακόμη μια φορά υποστηρίζει με περηφάνια ότι τα έχει κάνει όλα καλά.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *