Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η μετασκευή κτιρίου σε παιδικό σταθμό στο πάρκο Φοινίκων

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η μετασκευή κτιρίου σε παιδικό σταθμό στο πάρκο Φοινίκων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην 30η συνεδρίαση του, την Πέμπτη  27 Σεπτεμβρίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου  για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 598.150,00 €.

Το εν λόγω έργο αφορά στη μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου σε παιδικό σταθμό δυναμικότητας 40 νηπίων, ο οποίος θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και αύλειο χώρο.

Το ισόγειο περιλαμβάνει αίθουσες απασχόλησης και ύπνου νηπίων, WC νηπίων και WC προσωπικού, γραφείο διευθύντριας, χώρο παρασκευής γευμάτων, χώρο τραπεζαρίας, αποθήκη τροφίμων, λινοθήκη και χώρο αναμονής. Το υπόγειο περιλαμβάνει μηχανοστάσιο αντλιών θερμότητας, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, δεξαμενή νερού. Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα ως αύλειος χώρος με δάπεδο ασφαλείας, με φυτεύσεις και παιδική χαρά.

Στο κτίριο αυτό πρόκειται να γίνει η μεταστέγαση του 5ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ιλίου, ο οποίος στεγάζεται σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη εγκρίνει και χρηματοδοτεί την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού “Νικόλαος Λιάκος”, δυναμικότητας 40 νηπίων. Το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 1.116.000,00 ευρώ, έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ιλίου “Αλληλέγγυα Πόλη” και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δήλωσε τα εξής:

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που απαντάει στις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας. Η μεταστέγαση του 5ου Παιδικού Σταθμού σε νέο κατάλληλο κτίριο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα παιδιά και τους γονείς. Παράλληλα, με την αξιοποίηση του υφιστάμενου ιδιόκτητου χώρου στο πάρκο Φοινίκων, ο δήμος θα εξοικονομήσει πόρους από τις μισθώσεις του ενοικιαζόμενου κτιρίου που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα. Τέλος, αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι η Περιφέρεια Αττικής θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες και τις ανάγκες τους, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *