Το θέμα της εισροής υδάτων στο 28ο νηπιαγωγείο Ιλίου έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η «Αλληλέγγυα Πόλη»

Το θέμα της εισροής υδάτων στο 28ο νηπιαγωγείο Ιλίου έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η «Αλληλέγγυα Πόλη»

Το θέμα της εισροής υδάτων στο 28ο νηπιαγωγείο, κατά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εκεί έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2018, η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη».

Το ζήτημα τέθηκε από τον επικεφαλής της κίνησης και δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Κάβουρα, ο οποίος αναρωτήθηκε πως γίνεται ένα σύγχρονο και καινούργιο κτίριο σαν και αυτό, που λειτουργεί μόλις για 2η χρονιά φέτος, να παρουσιάσει τέτοια προβλήματα που έθεσαν εκτός λειτουργίας τις δύο από τις τρεις αίθουσες της μονάδας και επιπλέον προβλήματα στον χώρο της τραπεζαρίας του νηπιαγωγείου.

Επιπλέον, ο κ. Κάβουρας ρώτησε την διοίκηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο ζήτημα, τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα, πως πρόκειται να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Παράλληλα, ο κ. Κάβουρας ζήτησε ενημέρωση για το αν έχουν αναφερθεί ανάλογα προβλήματα από την νεροποντή και σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Λιόσης, επιβεβαίωσε το γεγονός της εισροής νερών στο νηπιαγωγείο, λέγοντας πως αυτή οφείλεται σε κατασκευαστικά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο και ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμος έχει ήδη στείλει σχετικό έγγραφο προς τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ).

Αναφορικά με το έτερο ζήτημα, αν δηλαδή εμφανίστηκαν ανάλογα προβλήματα και σε άλλες σχολικές μονάδες του δήμου, δεν υπήρξε καμία αναφορά, ούτε και δόθηκε κάποια απάντηση από την πλευρά της διοίκησης.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη» καλεί όλους τους γονείς και τους δημότες του Ίλιου να καταγράφουν όποια σοβαρά ζητήματα προκύπτουν, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον Δήμο και να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με την δημοτική μας κίνηση. Η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του ελέγχου των «πεπραγμένων» της δημοτικής αρχής, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για την πόλη μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *