ΦιλόΔημος ΙΙ: Νέα χρηματοδότηση του Δήμου Ιλίου για αναβάθμιση παιδικών χαρών

ΦιλόΔημος ΙΙ: Νέα χρηματοδότηση του Δήμου Ιλίου για αναβάθμιση παιδικών χαρών

Νέα χρηματοδότηση στο Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιλίου θα λάβει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών κονδύλι ύψους 256.000,00 ευρώ, ενώ για το έργο θα συμμετάσχει και ο ίδιος με ιδίους πόρους ύψους 38.750,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη ο επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δήλωσε τα εξής:

«Το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ενισχύει την «εργαλειοθήκη» των δήμων για βασικά έργα υποδομών, στοχευμένα έργα μικρής κλίμακας, με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Η αξιοποίησή του από τον Δήμο Ιλίου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα για την πόλη μας, που επί χρόνια είχαν μείνει στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους και την προφανή ωφέλειά τους για τους πολίτες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *