Συζητώντας για την καθημερινότητα των ΑμεΑ στο Ίλιον με αφορμή την 3η Δεκέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Συζητώντας για την καθημερινότητα των ΑμεΑ στο Ίλιον με αφορμή την 3η Δεκέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου θα υποδεχτούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στην πόλη μας, οι άσχημες εικόνες συνεχίζονται, οι διαβάσεις τυφλών στο κέντρο του Ιλίου -δεν υπάρχουν και αλλού- είναι σχεδόν μόνιμα καλυμμένες από διάφορα εμπόδια. Παράλληλα, οι πεζόδρομοι της πόλης συνεχίζουν να είναι κατειλημμένοι από τα αυτοκίνητα.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει επιδεικτικά να αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω.

Ο κ. Ζενέτος συνεχίζει να διαφημίζει τα λουλούδια που τοποθέτησε στα παρτέρια, την στιγμή που με την αδιαφορία του καταδικάζει τους ΆμεΑ συμπολίτες μας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς με τόσα εμπόδια στο διάβα τους, είναι από επικίνδυνο έως αδύνατο να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στην πόλη.

Αν οι πεζόδρομοι είναι συνεχεία κατειλημμένοι από αυτοκίνητα, κ. Δήμαρχε, τότε γιατί δώσαμε χρήματα για να τους φτιάξουμε;

Αν οι διαβάσεις για τους τυφλούς συμπολίτες μας είναι μπλοκαρισμένες από λογής εμπόδια και οι ειδικές ράμπες στην αρχή των πεζοδρομίων φρακαρισμένες από αυτοκίνητα, τότε πως θα κυκλοφορήσουν στην πόλη μας οι συμπολίτες μας που κυκλοφορούν με αμαξίδια, κ. Δήμαρχε;

Αλήθεια, τι κάνετε ως διοίκηση του Δήμου για όλα αυτά;

Τέλος, απευθυνόμαστε για ακόμη μια φορά στους συμπολίτες μας και επισημαίνουμε ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας με κάποια ειδική ανάγκη, απέναντι στον δημόσιο χώρο, απέναντι στον κάθε πολίτη που έχει και αυτός το δικαίωμα να κάνει μία βόλτα στους δρόμους της πόλης χωρίς να κινδυνεύει να πάθει κάποιο ατύχημα.

Ως Αλληλέγγυα Πόλη δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή τέτοιου είδους ζητήματα θα τεθούν σε απόλυτη προτεραιότητα.


Υ.Γ. Οι 2 φωτογραφίες είναι από μία απλή, σύντομη βόλτα στην περιοχή του κέντρου/άλσους, την Κυριακή που μας πέρασε. Οπότε κι αν περπατήσει κανείς εκεί, την ίδια κατάσταση θα αντικρίσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *