Όταν οι γονείς διαμαρτύρονται για σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της πόλης, ο Δήμαρχος οφείλει να αναζητεί λύσεις και όχι να δυσφορεί

Όταν οι γονείς διαμαρτύρονται για σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της πόλης, ο Δήμαρχος οφείλει να αναζητεί λύσεις και όχι να δυσφορεί

Όσο καθησυχαστικές δηλώσεις κι αν κάνουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά, είναι γεγονός πως συγκεκριμένα κτίρια που στεγάζουν σχολικές μονάδες της πόλης μας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη», διένειμαν ανακοίνωση όπου επισημαίνονταν 3 ξεχωριστές περιπτώσεις σχολείων της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα εδώ και καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε αναφερθεί στο 28ο Νηπιαγωγείο και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, σχολεία στα οποία παρατηρήθηκε εισροή υδάτων σε πρόσφατες βροχοπτώσεις, όπως επίσης και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με υγρασία, αλλά και με την κατάσταση του αύλειου χώρου.

Παρά όμως τις επανειλημμένες προσπάθειες των εκπροσώπων της Αλληλέγγυας Πόλης, όσο και μερίδας δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ώστε να δοθεί μία λύση στα προβλήματα, η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι εξόφθαλμη.

Εξαιρετικά άσχημη δε εντύπωση προκάλεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 29ης Νοεμβρίου, η πλήρης απαξίωση του Δήμαρχου προς τον Σύλλογο Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου που ήρθε να διαμαρτυρηθεί στην διοίκηση του Δήμου για τα σοβαρά προβλήματα του υπάρχουν στο σχολείο. Έγινε κατανοητό σε όλους τους παρευρισκόμενους το πως ακριβώς αντιλαμβάνεται η παρούσα δημοτική αρχή τον δημόσιο διάλογο με τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει επιλέξει εδώ και καιρό να κινείται στην λογική «κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί», αρνούμενη στην πραγματικότητα να τα αντιμετωπίσει. Πολλές φόρες δε διαπιστώνεται ότι δεν δέχεται καν να συζητήσει για αυτά.

Σε αυτό το «σιωπητήριο» που προσπαθεί να επιβάλλει ο Δήμαρχος στην πόλη μας είναι βέβαιο πως, εμείς, ως Δημοτική Κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη» δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν για να ενισχύουμε την φωνή των πολιτών του Ιλίου και η φωνή αυτή θα δυναμώσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *