«ΦιλόΔημος ΙΙ»: Τρεις νέες προσκλήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάθμιση στάσεων και σχέδια ύδρευσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

«ΦιλόΔημος ΙΙ»: Τρεις νέες προσκλήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάθμιση στάσεων και σχέδια ύδρευσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος» Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις.

Τρεις νέες προσκλήσεις του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 81 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά σε έργα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Η δεύτερη πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, τη μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας.

Η τρίτη πρόσκληση αφορά στη σύνταξη/επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), την κατάρτιση Εγχειριδίου Τεχνικών Προδιαγραφών Εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης εκροών από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού. Έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και απευθύνεται στις ΔΕΥΑ, τους Δήμους και τους Συνδέσμους Ύδρευσης και αποχέτευσης.

Με αυτές τις νέες Προσκλήσεις ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικά, από 1,825 δισ. ευρώ που ήταν ανέβηκε στα 1,906 δισ. ευρώ το 2018, ενώ μέχρι το 2023 πρόκειται να φθάσει τα 2,3 δισ. ευρώ.


Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη” και υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δήλωσε τα εξής:

«Το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αποτελεί ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που σχεδίασε το Υπουργείο Εσωτερικών για τους Δήμους και εξασφαλίζει κονδύλια για την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Απόδειξη ως προς αυτό, το μεγάλο ενδιαφέρον των Δήμων για την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα. Ο Δήμος Ιλίου οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα και να πραγματοποιήσει συγκεκριμένα έργα ουσίας που χρειάζονται οι πολίτες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *