Καταπίνοντας την κάμηλο του κ. Μητσοτάκη

Καταπίνοντας την κάμηλο του κ. Μητσοτάκη

Ή διαφορετικά, όταν ιδρύεται μεν στον δήμο γραφείο συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους, μια θετική κίνηση, ακόμη και αν γίνεται με τον κ. Παναγόπουλο που φέρει, προσωπικά, τεράστια ευθύνη για τον εκφυλισμό και την απαξίωση που έχουμε σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μια κίνηση που η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» έχει στο πρόγραμμα της, βέβαια πιο οργανωμένα, πιο εμπεριστατωμένα και με διασύνδεση και με την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.

Αλλά κατά τα άλλα καταπίνεις αμάσητες τις δηλώσεις Μητσοτάκη και άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για εφταήμερη εργασία, για το «ξεπερασμένο» οχτάωρο, για «ΕΝΦΙΑ στους Δήμους» για την επαναφορά του κανόνα 5 προς 1 στο Δημόσιο -5 απολύσεις για κάθε 1 πρόσληψη στο Δημόσιο – που σημαίνει διαιώνιση των κενών και των ελλείψεων σε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους, Αστυνομία, πυροσβεστική και πολλές ακόμη δημόσιες υπηρεσίες.

Και τρέχεις πίσω από τα στελέχη της ΝΔ σε όλα τα Δυτικά, για να τους «προϋπαντήσεις», να φωτογραφηθείς μαζί τους μήπως και κερδίσεις καμία ψήφο παραπάνω.

Αυτήν την υποκρισία και τον πολιτικό βολονταρισμό του κ. Ζενέτου ζούμε εδώ και χρόνια στο Ίλιον, μια κατάσταση που έχει κουράσει πολύ τους δημότες.

Γιατί ή θα είσαι με το γραφείο υποστήριξης εργαζομένων ή θα είσαι με την εφταήμερη εργασία και το «ξεπερασμένο» οχτάωρο του κ. Μητσοτάκη, που οραματίζεται νέες, σύγχρονες εργασιακές γαλέρες. Και τα δύο δεν γίνεται.

Γιατί ή θα είσαι με τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση νέου, σύγχρονου, ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, όπως ανακοίνωσε μόλις χθες η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ή θα είσαι με τον κ. Πατούλη που το κόμμα του μιλά για ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτική ασφάλιση τύπου “Πινοτσέτ” κτλ. Και τα δύο δεν γίνεται.

Για το Ίλιον, έχει έρθει η ώρα.

Η ώρα για μια ουσιαστική, προοδευτική, αναπτυξιακή πολιτική για τον Δήμο. Με τον Κώστα Κάβουρα στο τιμόνι.

Η ώρα για την μεγάλη αλλαγή που απαιτούν οι ίδιες οι συνθήκες, καταρχάς, για να μπορέσει η πόλη μας να τραβήξει μπροστά.

Η ώρα νέοι άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία ώστε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας, με σχέδιο, σε στέρεες βάσεις, με αρχές και αξίες.

Μακριά από τις παθογένειες, τα λάθη, την αδράνεια, την στασιμότητα που παρατηρούμε σήμερα.

Το μέλλον είναι εδώ.

Το Ίλιον δεν μπορεί να περιμένει, δεν πρέπει να χάσει άλλη μια τετραετία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *