Ακόμη μια συνταγματική εκτροπή

Ακόμη μια συνταγματική εκτροπή

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη

του Σούλη Τσακανίκα

Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο εδώ και πολλά χρόνια η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις συνταγές να είναι 0%… 10%… και 25%.

Εδώ και λίγες εβδομάδες αυτό δεν ισχύει και μάλιστα η συμμετοχή των ασφαλισμένων μερικές φορές φτάνει και ξεπερνάει ακόμη και το 50%.

Αυτό γίνεται γιατί ανακάλυψαν μια παγκόσμια πρωτοφανή πατέντα που ισχύει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα για να μειώσουν “και καλά” την φαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή ανακάλυψαν την ασφαλιστική τιμή η οποία είναι μικρότερη από την τιμή των γενοσήμων φαρμάκων και το κόστος της διαφοράς αυτής μετακυλίεται στους ασφαλισμένους πολίτες.

Κύριε Σαμαρά, κύριε Γεωργιάδη μας είχατε πει ότι από την μείωση της τιμής των φαρμάκων θα επωφεληθούν οι ασφαλισμένοι, ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων Ελλήνων πολιτών είναι η μικρότερη σε όλη την Ευρώπη και ότι η επιλογή του γενοσήμου φαρμάκου θα έχει μειωμένη συμμετοχή, ψέματα και πάλι ψέματα.

Μάλιστα η απαράδεκτη και εξωφρενική αυτή τακτική εφαρμόζεται στην περίπτωση των καρκινοπαθών και άλλων σοβαρών ασθενειών που θεωρητικά έχουν μηδενική συμμετοχή.

Όλα αυτά είναι ένα νέο χαράτσι που καλείται ο Έλληνας πολίτης να πληρώσει από την τσέπη του και μάλιστα έχει επιμελώς αποκρυφτεί από τα Μ.Μ.Ε.

Από εσάς κ. Γεωργιάδη μάλλον δεν περιμένω απάντηση αφού ο χρόνος σας είναι γεμάτος καθώς γυρίζεται από κανάλι σε κανάλι και δεν έχετε καθόλου χρόνο ελεύθερο,

Ο Σούλης Τσακανίκας είναι φαρμακοποιός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την “Αλληλέγγυα Πόλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *