Εκδήλωση της «Αλληλέγγυας Πόλης» με θέμα το Συμμετοχικό Κοινωνικό Προϋπολογισμό και τα Παραδείγματα της Συνεργατικής – Συνεταιριστικής Οικονομίας

Εκδήλωση της «Αλληλέγγυας Πόλης» με θέμα το Συμμετοχικό Κοινωνικό Προϋπολογισμό και τα Παραδείγματα της Συνεργατικής – Συνεταιριστικής Οικονομίας

Την Τετάρτη, 16/4/2014, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής μας παράταξης με θέμα το Συμμετοχικό Κοινωνικό Προϋπολογισμό και τα Παραδείγματα της Συνεργατικής- Συνεταιριστικής Οικονομίας.

Η συζήτηση, που άνοιξε με τις τοποθετήσεις των Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητή Οικονομικών στο ΕΜΠ, Γιάννη Μπάρκα από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσoνίκου, οικονομολόγο, υπήρξε εξαιρετικά ελπιδοφόρα, με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις των πολιτών να επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι με την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία η κρίση μπορεί να γίνει παρελθόν.

Με την κυβέρνηση της αριστεράς και δημοτική αρχή την «Αλληλέγγυα Πόλη», από τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη μέχρι το Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλέγγυων Ιατρών και Φαρμακοποιών στο Ίλιον, ανατρέπουμε τις πολιτικές τους και ξαναχτίζουμε τη ζωή μας, ξεκινώντας από την πόλη μας. Η αλληλεγγύη και η δημιουργία συνεταιρισμών δεν είναι δουλειά των ειδικών, αλλά τρόπος αντίστασης όσων πληττόμαστε από την κρίση τους και η απάντηση μας στην ανεργία και τα λουκέτα της πόλης μας.

Απέναντι στο αυταρχικό success story της ανεργίας και της εξαθλίωσης, εμείς ανοίγουμε δρόμους για τη συμμετοχή και την αξιοπρέπεια όλων των κατοίκων της πόλης μας. Οργανώνουμε τα οικονομικά του δήμου μας με σεβασμό στους πολίτες και το περιβάλλον. Εκεί που τα Μνημόνια στους δήμους χωρίζουν τους πολίτες σε περιττούς και μη, εμείς απαντάμε ότι με δημοκρατία στην παραγωγή και στη διοίκηση του Δήμου μας, η πόλη επιστρέφει σε εμάς, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *