Η δημοσίευση του ισολογισμού 2013 του Δήμου Ιλίου θα γίνει μετά τις εκλογές;

Η δημοσίευση του ισολογισμού 2013 του Δήμου Ιλίου θα γίνει μετά τις εκλογές;

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο κ. Ζενέτος απευθύνεται προς τους πολίτες του Ιλίου μιλώντας για την «χρηστή και συνετή οικονομική διαχείριση» (όπως ακριβώς αναφέρει) του Δήμου, με αποτέλεσμα να διαθέτει πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο ύψους 7.800.000 € το οποίο έχει επιτευχθεί με μηδενικό δανεισμό ενώ παράλληλα εξοφλούνται άμεσα όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου. Και όλα αυτά ενώ έχουν μειωθεί οι κρατικοί πόροι κατά 60%.

Δεν θα σταθούμε στην «λογική» αυτής της ανακοίνωσης αντιλαμβανόμενοι ότι μόνο ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Στουρνάρας και γενικότερα οι υπουργοί της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι σε θέση να την «εκτιμήσουν», να την «αξιολογήσουν» και να την κάνουν «σημαία» τους, ως δείγμα επιτυχημένης εφαρμογής τους δόγματος: «ευημερία των αριθμών σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Αναμένουμε μόνο αυτοί οι ισχυρισμοί του κ. Ζενέτου περί οικονομικών μεγεθών, να περιληφθούν και επίσημα στον ισολογισμό του Δήμου για το 2013 – υποθέτουμε ότι η ανακοίνωση αναφέρεται σε αυτό το οικονομικό έτος – ο οποίος (ισολογισμός) δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί.

Φυσικά, σύμφωνα με τον νόμο, η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμού του 2013 ορίζεται χρονικά για μετά τις δημοτικές εκλογές (31/05/2014). Δεν θα ήταν όμως «έντιμο και υπεύθυνο» (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση), να γίνει η δημοσίευση του ισολογισμού του 2013 πριν την ημερομηνία των εκλογών (18/05/2014); Δεν θα πρέπει να έχουν οι πολίτες του Ιλίου την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οικονομικά του Δήμου την τελευταία χρονιά, πριν πάνε να ψηφίσουν;

Από την στιγμή που ο κ. Ζενέτος περιλαμβάνει στις προεκλογικές του ανακοινώσεις οικονομικά στοιχεία του 2013, οφείλει και να τα επισημοποιήσει προεκλογικά μέσω της δημοσίευσης του σχετικού ισολογισμού.

Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο Ιλίου να μην εξαντλήσει το περιθώριο των 13 ημερών που του δίνει ο νόμος και να δημοσιεύσει τον ισολογισμό του Δήμου για το 2013, πριν τις εκλογές της 18/05/2014.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αναφορά της ίδιας ανακοίνωσης: «ο Δήμος Ιλίου κατάφερε να γίνει ένας ισχυρός Δήμος, χωρίς κομματικές επιρροές, κοντά στον πολίτη». Ίσως ο κ. Ζενέτος να διαθέτει επιλεκτική μνήμη σε σχέση με την 8ετή θητεία του ως Δήμαρχος, ή να νομίζει ότι οι πολίτες του Ιλίου «τρώνε κουτόχορτο».

Σε κάθε περίπτωση το «έντιμο και υπεύθυνο» (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση), είναι να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του για την πολιτική του ιστορία και διαδρομή – εάν έχει το θάρρος να το κάνει – και όχι να κρύβεται πίσω από την ταμπέλα του «ανεξάρτητου».

O Νίκος Καραπανάγος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την “Αλληλέγγυα Πόλη”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *