Οι κοινωνίες μας

Οι κοινωνίες μας

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη και από άλλους ανθρώπους για να επιζήσουμε.

Πάντα ο άνθρωπος έφτιαχνε μεγάλες κοινωνίες και επιζούσε μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους.

Την διακυβέρνηση αυτών των κοινωνιών, πάντα είχε το πιο δυνατό ζώο της ομάδας.

Με την πάροδο του χρόνου, ο ορισμός της δύναμης άλλαξε για μας τους ανθρώπους. Η δύναμη των μυών έπαψε να είναι το πρώτο μετρήσιμο μέγεθος και παραχώρησε την εξουσία του στο μυαλό.

Η νόηση και η τακτική άρχισε να είναι το πρώτο μέγεθος. Χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω μας, διαθέσιμες, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας.

Όλες οι ομάδες που επιδιώκουν να κυβερνήσουν, όλοι θέλουν το καλύτερο για την ομάδα και επιδιώκουν με την χρήση της λογικής να φτιάχνουν στρατηγικές για την υλοποίηση μιας καλύτερης ζωής.

Η Δεξιά κι ο κομματικός στρατός

Ο κομματικός στρατός, οι διευκολύνσεις και τα ρουσφέτια ήταν πάντα ο τρόπος της δεξιάς, για την απόκτηση της εξουσίας στις κοινωνίες των ανθρώπων. Με τα ρουσφέτια και τις διευκολύνσεις, αλλάζανε τα σχέδια των πόλεων και στράβωναν οι δρόμοι. Κάποιος διευκολυνόταν, αλλά το σύνολο είχε να χάσει. Έτσι νέες πόλεις, έχασαν κοινόχρηστους χώρους, οι δρόμοι στράβωσαν και τα λεωφορεία άλλαξαν πορεία.

Η Αριστερά και η διοίκηση

Το πρόβλημα της αριστεράς είναι ότι , οι μικρές διαφοροποιήσεις ενίοτε και στην διατύπωση της υλοποίησης ομοειδών απόψεων δημιουργεί ομάδες που αντιμάχονται την προσπάθεια για την υλοποίηση μιας καλύτερης κοινωνίας, γιατί το ίδιο πράγμα μπορεί να γίνει και λίγο διαφορετικά. Καλύτερα ίσως;

Ο Αρχηγός

Ο αρχηγός που ορίζεται στην αριστερά, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο παντογνώστης με την τέλεια άποψη για όλα τα θέματα.

Αυτό ισχύει για τις ομάδες της δεξιάς. Σε ενδεχόμενο διαφωνιών, ο παραβάτης θα διαγραφεί μπροστά στις κάμερες, με σημείωμα.

Αυτή δεν είναι τακτική ενός αριστερού, πολυσυλλεκτικού κόμματος. Αυτό ανήκει στο άλλο στρατόπεδο. Στην δεξιά… στον ένα και μοναδικό που αμφισβητήθηκε…

Αρχηγίσκοι

Το πρόβλημα της αριστεράς είναι οι μικρές διαφοροποιήσεις και οι αρχηγίσκοι. Οι διαφορετικές διατυπώσεις στο ίδιο θέμα, με τον ίδιο σκοπό. Η πεποίθηση κάποιων ότι θα τα κάνουν, ότι πρέπει να γίνει, με καλύτερο τρόπο.

Στον δήμο μας υπάρχουν πολλά προβλήματα κάθε ένας από μας μπορεί να κάνει κάτι καλά. αυτό που ζητάμε από την αλληλέγγυα πόλη είναι να αξιοποιηθούν οι άνθρωποι που ξέρουν καλά κάτι, εκεί που μπορούν να αποδώσουν. Δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα…

Να προσπαθήσουμε και όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας.

Ο Γιώργος Ζερβεβάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την “Αλληλέγγυα Πόλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *