Κοινή δήλωση των Νέων Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων με την «Αλληλέγγυα Πόλη»

Κοινή δήλωση των Νέων Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων με την «Αλληλέγγυα Πόλη»

Επιλέγουμε την «Αλληλέγγυα Πόλη» και τον Κώστα Κάβουρα για υποψήφιο δήμαρχο στο Ίλιον

Γιατί δεν μπορεί να θυμόμαστε ότι ο Δήμος υπάρχει, μόνο όταν έχουμε κάποια γραφειοκρατική υποχρέωση ή λίγο πριν τις εκλογές, όταν γίνονται έργα για ψηφοθηρικά τεχνάσματα.

Γιατί θέλουμε να ζήσουμε σε μια λειτουργική, καθαρή και πραγματικά αλληλέγγυα πόλη, που δε θα επιτρέπει σε καμιά μνημονιακή κυβέρνηση να αφήνει τους συνδημότες μας χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό και αξιοπρέπεια. Θα είναι ικανή να παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους ανασφάλιστους, δημοτική δωρεάν συγκοινωνία για όλους, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους σε κάθε γειτονιά.

Γιατί δεν μπορεί ο Δήμος μας να είναι “πλεονασματικός και νοικοκυρεμένος”, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι συμπολίτες μας, παιδιά που δε μπορούν να πάνε σχολείο και μια κοινωνική πολιτική για “τα μάτια του κόσμου”.

Γιατί θέλουμε ένα πολιτιστικό κέντρο να λειτουργεί από εμάς για εμάς, να ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και να ενισχύει τους τοπικούς καλλιτέχνες, που οι δραστηριότητές του δε θα προορίζονται για το κοινωνικό προφίλ του δημάρχου και των ευνοούμενών του, αλλά για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία όλων μας.

Γιατί ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε ζωή στην πόλη μας που μοιάζει κουρασμένη, με τους ανθρώπους της γενιάς μας να ξανακλείνονται στα παιδικά δωμάτια και να ξεχνούν τους έρωτες και τις χαρές της ζωής.

Γιατί η “Αλληλέγγυα Πόλη” είναι μια νέα δημοτική παράταξη, νέα όχι μόνο στο όνομα, αλλά στο πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου και των συμβούλων της, στον τρόπο που αποφασίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας και στη διαδικασία που συνδιαμορφώσαμε με τους πολίτες το πρόγραμμά μας.

Γιατί ο Κώστας Κάβουρας δεν έχει, ευτυχώς, καμία σχέση με το μοντέλο δημάρχου που έχουμε συνηθίσει: δεν υπόσχεται ούτε γεφύρια ούτε ποτάμια. Είναι ένας νέος άνθρωπος, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην πόλη μας, ικανός να διαχειρίζεται καταστάσεις και να συντονίζει την ομαδική δουλειά.

Γιατί είναι μια ουσιαστικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα: ανεξάρτητη από συμφέροντα, μικροπολιτικές επιδιώξεις και παραγοντιλίκια.

Γιατί με την “Αλληλέγγυα Πόλη” και τον Κώστα Κάβουρα επιδιώκουμε να αρχίσουμε από τα βασικά: υψώνουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας για όλους, σταματάμε την ασυδοσία, θεσπίζουμε κανόνες δικαιοσύνης και διαφάνειας, μεριμνούμε για την καθημερινότητα όλων των πολιτών του Ιλίου.

Εντέλει, συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του “Αλληλέγγυας Πόλης”

γιατί τα “θα” και οι “τοπικοί άρχοντες” είναι μπανάλ και πρέπει πια να αρχίσουμε να μιλάμε για τις δικές μας ανάγκες στη δική μας γλώσσα.

Ξεκινάμε από την πόλη μας, αλλάζουμε τις ζωές μας!

Βικάτος Μιχάλης

Γάκου Ελένη

Διονυσόπουλος Κων/νος

Ζίλου Χριστίνα

Καλύβας Γιώργος

Κοτοπούλη Σπυριδούλα

Λώλος Στέφανος

Μυγδάλη Ρένα

Μωραίτη Γιώτα

Νικολαίδου Βασιλική

Σκεμπές Λάμπρος

Στάυρου Γιώργος

Τσομπάνης Μάριος

Χριστούλη Σωτηρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *