Η ενέργεια

Η ενέργεια

Ο αέρας της ατμόσφαιρας που ανασαίνουμε είναι βρώμικος και γεμάτος καυσαέρια.

Εμείς οι άνθρωποι τον βρωμίζουμε.

Ο βρώμικος αέρας δημιουργεί όλα τα πρόβλημα της υγείας μας. Δημιουργεί την εξάντληση και την κακή ποιότητα ζωής, τις αρρώστιες και την πελατεία στα νοσοκομεία.

Ο αέρας μάς χρειάζεται κάθε στιγμή για να επιζήσουμε. Όμως η παρασκευή των καταναλωτικών αγαθών που επίσης χρειαζόμαστε, τον επιβαρύνουν καθημερινά από εκπομπές ρύπων των εργοστασίων που παράγουν την ενέργεια, για να φτιάξουμε τα προϊόντα που καταναλώνουμε και να δουλέψουν οι αγορές.

Όμως αυτός είναι ο καπιταλισμός. Το κέρδος στην επιλογή για την παραγωγή της ενέργειας που χρειαζόμαστε παίζει τον πρωταρχικό λόγο.

Η ενέργεια

Τα εργοστάσια χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ενέργεια για να δουλέψουν οι μηχανές τους.

Εδώ υπάρχει η διαφοροποίηση στις επιλογές για την δημιουργία της ενέργειας που χρειαζόμαστε. Στο δίλλημα το κέρδος ή ο άνθρωπος, η αριστερά επιλέγει τον άνθρωπο.

Τα εργοστάσια πρέπει να δουλέψουν και οι εργάτες πρέπει να έχουν μεροκάματο.

Η ενέργεια από την ΔΕΗ καταλήγει στις πρίζες, από εκεί την παίρνουν τα μηχανήματα και δουλεύουν. Για να δημιουργηθεί ενέργεια χρησιμοποιείται το πετρέλαιο, το κάρβουνο, η πυρηνική ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές.

Η Ευρώπη για χρόνια χρησιμοποιούσε το κάρβουνο. Αυτό μόνο έχει.

Το κάρβουνο όμως κατά την μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια καίγεται και παράγει διοξείδιο και άλλα θανατηφόρα αέρια.

Η βρώμικη ενέργεια, μολύνει τον αέρα.

Βρώμικος αέρας σημαίνει αρρώστιες και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Η Ευρώπη τελευταία αποφάσισε να ξαναγυρίσει στο κάρβουνο. Αυτό μόνο έχει.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός οι κινέζοι δουλεύουν φτηνά και ότι φτιάχνουν είναι καλό και φτηνό. Άρα ότι παράγεται στην Ευρώπη στοιχίζει πολύ και δεν είναι ανταγωνιστικό.

Βρώμικη ενέργεια

Παράγεται από πηγές που μολύνουν τον αέρα που ανασαίνουμε, όπως το κάρβουνο.

H ενέργεια είναι ο λόγος για ότι περνάει χώρα μας τώρα. Ο αέρας που επιβαρύνεται, οι καινούργιες αρρώστιες που ήρθαν και έπληξαν πολλούς εξαπλώνονται σαν επιδημία.

Και οι κινέζοι φταίνε που δουλεύουν φτηνά και δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός.

Η πυρινική ενέργεια δεν μολύνει. Άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί πράσινη και να επιλεγεί. Είναι όμως επικίνδυνη, αν συμβεί λάθος. Η άλλη λύση είναι να επιλεγούν ανανεώσιμες πηγές ενεργείας. Όπως ο ήλιος και ο αέρας. Στοιχίζουν όμως οι υποδομές για ότι χρειάζεται για να δουλέψουν

Εν τω μεταξύ εμείς πρέπει να μάθουμε παίρνουμε λίγα, να δουλεύουμε πολύ, να τρώμε λίγο και να καταναλώνουμε πολλά Γερμανικά προϊόντα. Αυτό είναι το πείραμα που υλοποιείται.

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν αργότερα γιατί δεν θα μπορούμε να καταναλώσουμε τα προϊόντα τους και θα κλείσουν οι βιομηχανίες τους…

Ο αέρας

Ο οργανισμός μας χρειάζεται συνέχεια τον αέρα για να επιβιώσει, και παίρνει ότι του δώσουμε. Αυτό που υπάρχει και δίνουμε στον οργανισμό μας, στα παιδιά μας, σε όλους μας, είναι βρώμικο.

Κάποια στιγμή, κάποια αρρώστια θα μας χτυπήσει, την πόρτα και δεν θα ξέρουμε από που μας ήρθε. Εμείς ή του αγαπημένοι μας κινδυνεύουμε.

Ανασαίνουμε βρώμικο αέρα, αυτό δημιουργεί τις σύγχρονες αρρώστιες. Τα εργοστάσια χρειάζονται ενέργεια για να δουλέψουν οι μηχανές τους.

Για αρκετά χρόνια, η Ευρώπη είχε αποκλείσει την βρώμικη ενέργεια Την ενέργεια που παράγεται από κάρβουνο. Όμως η απαγόρευση του κάρβουνου δεν έγινε αποδεκτή από όλους. Οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κάρβουνο, γιατί είναι πιο φτηνή ενέργεια. Άρα τα προϊόντα που παράγονται είναι πιο φτηνά, και συνεπώς πιο ανταγωνιστικά.

Έτσι τελευταία και η Ευρώπη που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους Κινέζους, αποφάσισε να επανέλθει στο κάρβουνο, στην φτηνή βρώμικη ενέργεια, που έχει σε αφθονία, άλλωστε μόνο αυτή έχει προς το παρόν…

Για την ενέργεια που καταναλώνει ο δήμος μας για τις λάμπες στις κολώνες και για τα γραφεία, μπορεί να επιλεγούν συλλέκτες ηλιακής ενέργειας που θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες μέχρι να χρησιμοποιηθεί.

Δεν θέλουμε την βρώμικη ενέργεια. Δεν θέλουμε την πυρηνική ενέργεια. Θέλουμε επιλογές που θα βελτιώσουν την ζωή μας.

Ο Γιώργος Ζερδεβάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την “Αλληλέγγυα Πόλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *