Γιατί ο Κάβουρας, και είναι τόσο νέος…

Γιατί ο Κάβουρας, και είναι τόσο νέος…

Σε συνέχεια μιας κουβέντας με την φίλη μου την Μαρία που την αφήσαμε στην μέση.

Όλοι μας κρίνουμε όλους και όλα σύμφωνα με αυτό που έχουμε και που μπορούμε εμείς.

Σε ορισμένους της γενιάς μου δημιουργείται το ερώτημα:

Γιατί ο Κάβουρας; Αφού είναι ένα νέο παιδί χωρίς την εμπειρία διοίκησης;

Που έχει δουλέψει; Τι ξέρει να κάνει;

Θα τον βοηθήσουμε κι εμείς οι πιο μεγάλοι.

-Δηλαδή να αναλάβει ένας αχυράνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ και δεν ξέρει τίποτα από διοίκηση και θα τον κατευθύνουν κάποιοι που ξέρουν; Γιατί να μην αναλάβει εξ αρχής κάποιος δοκιμασμένος που έχει διοικήσει;

Ναι αυτή είναι η άλλη λύση. Οι επαγγελματίες πολιτικοί που ξέρουν να διοικούν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο και τα ρουσφέτια.

Υπάρχουν τέτοιοι. Να επανέλθουν και να συνεχίσουν.

– Είχαμε και χρηματικό πλεόνασμα από την διακυβέρνηση.

Μπράβο τους, που δεν κλέψανε. Έτσι έπρεπε να κάνουν.

Δεν χρειαζόμαστε όμως κάποιον που να μαζεύει απλώς τα λεφτά και να τα κάνει μασούρι για τις δύσκολες εποχές.

Παρεπιπτοντως τώρα είναι οι δύσκολες εποχές. Θέλουμε να φτιάξουμε και να αλλάξουμε την πόλη μας και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Ο επαγγελματίας πολιτικός που θα αναλάβει δεν είναι ο καταλληλότερος κατά παντός επιστητού. Για ότι και να συμβεί.

Ο Κάβουρας είναι νέος και δυνατός για να ακούσει και να τρέξει όπου υπάρχει πρόβλημα και να κάνει αναθέσεις στον πιο κατάλληλο.

Αυτό σημαίνει διαχείρηση. Αυτό θέλουμε. Όχι κάποιον να μπορεί και να δώσει λύσεις σε όλα. Σε ότι προκύψει. Κανένας δεν είναι πάνσοφος.

Είναι δύσκολο να φτιάξεις ιδανική ομάδα και να θέσεις εξ αρχής όσους έχουν τα δικά σου χαρακτηριστικά και προσόντα εκτός.

Αυτό συνεπάγεται συγχρόνως και τον προσωπικό αυτομηδενισμό. Όμως αυτό είναι το δίκαιο. Η γενιά μας δεν τα κατάφερε καλά. Σίγουρα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, κοινωνία χειρότερη από αυτή που πήραμε από τους γονείς μας.

Άρα η επιλογή του ανθρώπου που θα στηρίξουμε για να εκπροσωπήσει και να διοικήσει τον δήμο και δεν θα έπρεπε να είναι με τα δικά σου τυπικά προσόντα.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιος άφθαρτος και δυνατός που θα μπορεί να βλέπει και να τρέξει τα προβλήματα. Όχι να δώσει μόνος του λύσεις σε όλα. Να αναθέσει στον πιο αρμόδιο, αυτό χρειαζόμαστε.

Οι εποχές αλλάζουν, οι απαιτήσεις των καιρών και τα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα έχουν αλλάξει και απαιτούν νέα μυαλά που να μπορούν να καταλάβουν τα νέα πράγματα.

Στην εποχή των κομπιούτερ και του ιντερνέτ, χρειαζόμαστε κάποιον που να μην παθαίνει σύγχυση με τα κομπιούτερ και να μην τα μπερδεύει με τις οθόνες της τηλεόρασης.

Τώρα έχουμε νέα εποχή. Τα παλιά, ότι ξέραμε και ότι φτιάξαμε έχουν τελειώσει. Πρέπει να φτιάξουμε μια καινούργια πόλη με νέους ανθρώπους και άλλα δεδομένα.

Έχω ένα όραμα

Να φτιάξουμε μια ανθρώπινη πόλη για ανθρώπινες υπάρξεις. Μπορεί να γίνει, Υπάρχει σχέδιο να φτιάξουμε μια άλλη πόλη, Να αλλάξουμε την όψη στο Ίλιον.

Με παλιά φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι νέο. Γι’αυτό ο Κάβουρας.

Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη!

Το Ίλιον είναι μια πράσινη πόλη. Μια πόλη με πολύ πράσινο. Οι ποδηλατόδρομοι-πεζόδρομοι που θα ενώσουν όλους τους πνεύμονες πρασίνου και τα πάρκα, θα μας βοηθήσουν να την ζήσουμε και να την απολαύσουμε.

Όπου υπάρχει χώρος να γεμίσει με πράσινο και θα μπουν πολλά παγκάκια για να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κάτσουν και να συζητήσουν και να επικοινωνίσουν.

Θα φτιάξουμε μιαν ανθρώπινη πόλη!

Ο Γιώργος Ζερδεβάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με την “Αλληλέγγυα Πόλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *