Με επιτυχία και η δεύτερη δεντροφύτευση στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Με επιτυχία και η δεύτερη δεντροφύτευση στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Σε συνέχεια της δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2017, που στέφθηκε με επιτυχία, τόσο όσον αφορά τη συμμετοχή εθελοντών όσο και στον αντικειμενικό στόχο για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της χλωρίδας του πάρκου, την Κυριακή 28/12/2018, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» προχώρησε σε νέα με στόχο την ενίσχυση της βλάστησης στο δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα της νότιας τεχνητής λίμνης (Λ. Αχελωίδα).

Ο Φορέας Διαχείρισης, εστιάζοντας ειδικότερα στις ελλείψεις του πάρκου επέλεξε συγκεκριμένα είδη δέντρων (Δάφνη, Δρυς, Πλάτανος, Μουριά, Χαρουπιά) και θάμνων (Βιβούρνο,  Δενδρολίβανο,  Κυδωνίαστρο,  Μυρτιά) και σε συνεργασία με τους «Φίλους του Πάρκου», την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τον Α.Σ.Δ.Α., αλλά και τη συμβολή εθελοντών πολιτών από την ευρύτερη περιοχή, προχώρησε στην φύτευσή τους.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των δέντρων, εκτός από την αισθητική απόλαυση που εξασφαλίζουν στον παρατηρητή, ήταν η ανθεκτικότητά τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση, οι περιορισμένες εδαφικές απαιτήσεις τους, αλλά και η παραγωγή τροφής για τα πουλιά του πάρκου.

Παρόμοιες δράσεις αναμένεται συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.


01


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *