Ως εδώ! Δεν θα μας πάρετε τα σπίτια!

Ως εδώ! Δεν θα μας πάρετε τα σπίτια!

Η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις σε βάρος κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεών τους από καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, αίρεται υπό όρους, τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προστασία προς τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα συγκεκριμένα περνάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών με απαίτηση άμεσης τακτοποίησης ή αλλιώς είσπραξης μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν μία καθολική επίθεση στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, η οποία θα ενταθεί, καθώς θα αυξάνει η ύφεση και η ανεργία. Στην πραγματικότητα το ζήτημα των πλειστηριασμών αφορά όλους και όλες μας που βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Η προστασία των δανειοληπτών είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, στήριξης των αδυνάμων στρωμάτων αλλά και προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική.

Σε αυτήν τη συνολική επίθεση απαιτείται καθολική αντίσταση. Συντονίζουμε τη δράση μας με οποιαδήποτε μορφή πρωτοβουλίας για τη νομοθετική κατοχύρωση της αναστολής των πλειστηριασμών για τρία χρόνια και την επέκταση της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Παλεύουμε, ώστε κανένας δημότης στην πόλη μας να μη μείνει χωρίς ΣΤΕΓΗ.

Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ στο κέντρο της πόλης για τους συνανθρώπους μας, που ήδη μένουν στο δρόμο, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.