Ας φτιάξουμε τις ζωές μας στο μπόι των ονείρων μας

Ας φτιάξουμε τις ζωές μας στο μπόι των ονείρων μας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούμε μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Δεν πρόκειται για κάποια λάθη που κάποια στιγμή θα διορθωθούν. Ότι σ’ αυτά τα χρόνια άνθρωποι βγήκαν στο περιθώριο, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, έμειναν άνεργοι για καιρό, δεν είναι απλά μια άστοχη διοικητική πράξη όπως θέλουν να λένε.

Και τα περιθώρια στενεύουν. Σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα και άνθρωποι μένουν χωρίς σπίτια. Και κάπως έτσι η «ανάπτυξη» και το successstory μας «μαθαίνουν» πως η πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, το δικαίωμα στη στέγη, την εργασία, τη ζωή αποτελούν προνόμια.

Οι γειτονιές μας, στα δυτικά προάστια, έχουν «χορτάσει» περιθωριοποίηση, ανθρώπους χωρίς ζωή, νέους χωρίς προοπτική. Σήμερα στα 23 και κάτι νιώθουμε ότι κανένα μέλλον δεν μας χωράει, βλέπουμε τα όνειρα μας να ζουν στη γκρίζα ζώνη της επισφάλειας και της ανεργίας, να επιλέγουν το ταξίδι της μετανάστευσης και οι κυβερνώντες αποδεικνύουν καθημερινά ποια είναι η μέριμνα για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν, η χρηματοδότηση κόβεται και οι δήμοι, φυσικά, «αξιοποιούν» το νέο επιστημονικό εργατικό δυναμικό της χώρας υπογράφοντας συμβάσεις με ΜΚΟ για την πεντάμηνη πρόσληψη τους, για την ακρίβεια την ενοικίαση τους, με εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα.

Καθημερινά, είμαστε όλο και πιο φτωχοί, όλο και πιο συγκαταβατικοί και αυτοί συνεχίζουν να καταργούν εργασιακά δικαιώματα, να αποφασίζουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, να καταστρέφουν το περιβάλλον, να κάνουν «δουλίτσες» με τα μεγάλα αφεντικά, να εφαρμόζουν τον «Καλλικράτη» και να κάνουν τις πόλεις μας απάνθρωπες.

Κάποιοι λοιπόν ζούνε τη γλυκιά ζωή και βολεμένοι ρυθμίζουν τη δική μας. Κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται ως λύση ενώ είναι το πρόβλημα, αυτοί και οι πολιτικές που υλοποίησαν καθώς και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Να μην αργήσουμε άλλο.. Επειδή στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις, ας μην παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Ας αγωνιστούμε για ζωή και αξιοπρέπεια. Ένα καλύτερο μέλλον είναι μπροστά μας και είναι στο χέρι μας να το χτίσουμε.

Να τους ανατρέψουμε λοιπόν! Με λίγες εμπειρίες αλλά με πολλά όνειρα να φτιάξουμε το καλύτερο, χωρίς να γινόμαστε επώνυμοι, χωρίς να έχουμε σηκωμένα τα φρύδια της υποκρισίας μας, να απογοητευόμαστε αλλά την επόμενη στιγμή να είμαστε πάλι εκεί να ξαναπροσπαθήσουμε. Να μην τους επιτρέψουμε να καταργήσουν τη ζωή!

Η διαδρομή είναι δύσκολη και η ευθύνη μεγάλη.Όμως είμαστε προετοιμασμένοι. Διαθέτουμε τους αποφασισμένους ανθρώπους και την απαραίτητη γνώση αλλά κυρίως φαντασία για να σταθούμε απέναντι σε όσους κλέβουν τις ζωές μας.Και το σημαντικότερο, θα έχουμε στο πλευρό μας ΕΣΑΣ.

Τους δημότες και τις δημότισσες του Ιλίου, τους αγωνιστές της καθημερινότητας.

Να βηματίσουμε πλάι-πλάι. Να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε!

Δίκτυο Νεολαίας Αλληλέγγυας Πόλης