Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Πάρκο-Μουσείο Ραδιοφωνίας» από την ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «Πάρκο-Μουσείο Ραδιοφωνίας» από την ΕΡΤ

Με μια μοναδική συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του έργου ανάπλασης του χώρου της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον, για τη δημιουργία «Πάρκου-Μουσείου», με στόχο την αξιοποίησή του και την ανάδειξη της ιστορίας της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Σε συνέχεια της δέσμευσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, η ΕΡΤ άνοιξε τις πύλες της Ραδιοφωνίας για πρώτη φορά στους πολίτες δίνοντάς τους την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο που επί δεκαετίες παρέμενε απροσπέλαστος. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το σχεδιασμό του έργου και απήλαυσαν δωρεάν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από την Ορχήστρα με τη συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Βασίλη Γισδάκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού.

Η μαζική παρουσία των εκατοντάδων πολιτών που αγκάλιασαν θερμά το εγχείρημα έδειξε με το καλύτερο τρόπο την ευχαρίστηση τους για την πρωτοβουλία του Υπουργείου και της ΕΡΤ να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, ικανοποιώντας το επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη» θεωρούμε πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Γι’ αυτό και μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, αναδείξαμε το θέμα και διεκδικήσαμε την υλοποίησή του. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και οριστική ικανοποίησή του.

Όραμά μας, είναι μια πόλη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινωνίας που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής στους πολίτες της. Όραμά μας, είναι μια ΕΡΤ δημόσια και ανοιχτή που θα παράγει και θα ανταποδίδει δωρεάν στους πολίτες υπηρεσίες υψηλής πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *