Ολοκληρώθηκε το 1ο Another Youth World Cup στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου

Ολοκληρώθηκε το 1ο Another Youth World Cup στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου

Με μια λαμπρή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το 1ο Another Youth World Cup που έγινε στο Ίλιον – μια διοργάνωση έφερε κοντά νέους από όλο το κόσμο, σε μια όμορφη αθλητική γιορτή και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα φιλίας και ενότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία κερδίζει έδαφος.

Η Ακτή Ελεφαντοστού κατέκτησε τελικά τον τίτλο του τουρνουά. Η ομάδα από την Αφρική επικράτησε στον τελικό της Ελλάδας με 3-1 και πήρε το τρόπαιο. Την τρίτη θέση πήρε η Γουινέα που νίκησε 1-0 το Καμερούν, ενώ πέμπτη κατετάγη η Νιγηρία που στα πέναλτι νίκησε 2-0 την Αλβανία (1-1 η κανονική διάρκεια).

Στα επιμέρους βραβεία, το βραβείο fair play δόθηκε στην ομάδα της Ελλάδας. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπεσού της Ακτής Ελεφαντοστού, MVP o 18χρονος Νίκος Λερούτσος της Ελλάδας και καλύτερος τερματοφύλακας ο Γιώργος Τεννές της Ελλάδας.

Το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου – υπεύθυνος για τον αθλητισμό Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, ο δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη”, Κώστας Κάβουρας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα, με τους φίλους της Ακτής Ελεφαντοστού να δίνουν εντυπωσιακό τόνο με τα τύμπανα και τα τραγούδια τους.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *