Δημόσιος κίνδυνος το ερειπωμένο ξενοδοχείο Akropol στο κέντρο του Ιλίου

Δημόσιος κίνδυνος το ερειπωμένο ξενοδοχείο Akropol στο κέντρο του Ιλίου

του Νίκου Μιχαλόπουλου

Ίλιον, ένας Δήμος με ανθρώπινο χαρακτήρα, ωραίοι πεζόδρομοι και αγορά! Ένα κέντρο πόλης προσεγμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, αυτήν την ομορφιά όμως στοιχειώνει ένα εγκαταλειμμένο κτήριο, το οποίο γίνεται εστία μόλυνσης, ενώ παλιότερα είχε αποτελέσει στέκι τοξικομανών.

Υπάρχει τέτοια διάβρωση στις κολώνες και στα μπαλκόνια, που το καθιστούν επικίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ξαφνικής κατάρρευσης. Αυτό το κτήριο μαυρίζει την θετική εικόνα της πόλης μας. Πρόκειται για το παλιό και άλλοτε αγέρωχο ξενοδοχείο της περιοχής μας, το Hotel Akropol, ακριβώς στο κέντρο, στην συμβολή των οδών Ιδομενεως και Παριδος 59.

Η κατάσταση γύρω από το παλιό μικρό ξενοδοχείο είναι τραγική, χαρακτηρίζεται από ακαθαρσίες αστέγων και τοξικομανών, ενώ η δυσοσμία είναι έντονη. Οποιοσδήποτε βαδίζει εκεί, αναγκάζεται να περνάει από την απέναντι πλευρά, ή να κατεβαίνει στον δρόμο αποφεύγοντας το πεζοδρόμιο. Το κτήριο είναι γεμάτο με ποντικούς και κατσαρίδες, δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους και στους επαγγελματίες γύρο από αυτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η τεχνική κατάσταση του κτηρίου καθώς η διάβρωση στις κολώνες είναι εμφανής από τις φωτογραφίες! Τα μπαλκόνια, όπως φαίνεται έχουν υποστεί επικίνδυνες φθορές ως προς την στατικότητα τους. Εκτός από την δημόσια υγεία και τον υποβιβασμό της περιοχής, το κτήριο είναι επικίνδυνο και για την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών και πεζών, καθώς η διάβρωση στο εγκαταλειμμένο κτήριο είναι συνεχόμενη από τα χρόνια και τις βροχές!

Ο κίνδυνος μεγαλώνει καθότι το σημείο είναι πολυσύχναστο. Δεδομένου της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης του κτηρίου, καθώς και του υγειονομικού κινδύνου που προκύπτει, απευθυνόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας και κυρίως στον δήμαρχο προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών καθώς και την απολύμανση του.

Τόσο ο δήμος, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αδιάφορο ιδιοκτήτη και να τον πιέσουν προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να αποπεμφθεί το ενδεχόμενο μιας τραγωδίας.

Πηγή: http://www.dikaiosinisimera.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *