Γίνεται θεσμός το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ στο Ίλιον! • Αλληλέγγυα Πόλη
Γίνεται θεσμός το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ στο Ίλιον!

Γίνεται θεσμός το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ στο Ίλιον!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή περίπου 30 αθλητών, το 1ο Αντιρατσιστικό Τουρνουά Μπάσκετ στο Ίλιον, το οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου, το απόγευμα της Κυριακής 31  Μαρτίου 2019.

Το τουρνουά διοργάνωσαν η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον”, ο Αθλητικός Όμιλος Άρης Ιλίου και το κοινωνικό portal www.meallamatia.gr, με αφορμή την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Το τουρνουά 3on3 διεξήχθη στο γήπεδο του Άρη Ιλίου το οποίο βρίσκεται επί των οδών Θέτιδος και Ποσειδώνος στο Ίλιον και ανάμεσα στις στιγμές που ξεχώρισαν, ήταν τόσο η συμμετοχή ομάδας αθλητών από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με εκπρόσωπο του Οργανισμού να πραγματοποιεί και τις απονομές στους νικητές, όσο και η παρουσία του μαχητή κατά του ρατσισμού Delroy James, μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ.

Πολύτιμοι για την επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία αποφασίστηκε να γίνει θεσμός στο Ίλιον, ήταν οι εθελοντές που στήριξαν κάθε κομμάτι της διοργάνωσης και τους οποίους συντόνισε ο Παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Αμπατζής.

«Σκοράραμε όλοι μαζί κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων και στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους αντιδρούν στη διαφορετικότητα», τόνισαν ομόφωνα οι διοργανωτές.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”, Κώστας Κάβουρας, μετά το πέρας του τουρνουά δήλωσε τα εξής:

“Θέλαμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και τα καταφέραμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας, αλλά και όσους εργάστηκαν εθελοντικά για να γίνει εφικτή αυτή η διοργάνωση. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός για την πόλη του Ιλίου. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού, τόσο στο Ίλιον, όσο και αλλού, πρέπει να πάρουν θέση και να σταθούν σταθερά ενάντια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών που γυρίζουν την κοινωνία μας πολλά χρόνια πίσω.” 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «Agros ΕΑΣΑ» που πρόσφερε δυναμωτικούς χυμούς σε αθλητές και παρευρισκόμενους, την ΑΜΚΕ «Career Sign» που εξειδικεύεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑμεΑ, την εταιρεία Πληροφορικής και Ψηφιακού Marketing Uprise, την εκτυπωτική Εταιρεία «Printa» και το Φωτογραφείο Photo Nika στο Ίλιον που στήριξαν την εκδήλωση.