Η κυβέρνηση της ΝΔ με σκανδαλώδη διάταξη ετοιμάζεται να σβήσει τα πρόστιμα για τις χωρίς άδεια κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ με σκανδαλώδη διάταξη ετοιμάζεται να σβήσει τα πρόστιμα για τις χωρίς άδεια κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Καταγγελία της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στο Δημοτικό Συμβούλιο – Να πάρει άμεσα θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, η Δημοτική Αρχή και όλες οι παρατάξεις.

Την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας να αναστείλει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων (προστίμων) και να χαρίσει όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί κατά το παρελθόν για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν ή λειτουργούσαν χωρίς άδεια ή κατά παρέκκλιση αυτής, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου της 17ης Οκτωβρίου, η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον».

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 34 – παράγραφος 6 του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να ψηφιστεί σε λίγες μόνο ημέρες από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, περιγράφεται ρητά και ξεκάθαρα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδεια ή που λειτουργούν κατά παρέκκλιση αυτής πως «μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησής τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ή την απόρριψη της αιτούμενης άδειας ή την πάροδο της προθεσμίας που τίθεται [1], αναστέλλεται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων ή οι τυχόν επιβληθείσες κυρώσεις ή η κατεδάφιση αυτών».

Με τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να καταβάλλουν ένα εφάπαξ ελάχιστο ποσό στην ΕΕΤΤ και να τη βγάζουν καθαρή, γλυτώνοντας όλα τα πρόστιμα που είχαν ή επρόκειτο να επιβληθούν για τα κεραιοσυστήματα που λειτουργούσαν ή/και λειτουργούν χωρίς άδεια. Μάλιστα, με την συγκεκριμένη διάταξη αναστέλλεται για τις παραπάνω περιπτώσεις και η κατεδάφιση αυτών των κεραιοσυστημάτων.

Όλα τα παραπάνω «ανοίγουν τις ορέξεις» αυτών που παρανομούσαν όλα αυτά τα χρόνια και επιθυμούν να συνεχίσουν να παρανομούν εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των δημοτών στο Ίλιον, αλλά και αλλού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» θα συνεχίσει να μάχεται και να προασπίζει δυναμικά τα δικαιώματα, την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών του Ιλίου.

Το αυτό θα πράξει και απέναντι σε μια σειρά από νέες διατάξεις/άρθρα/νομοσχέδια που φέρνει η νέα κυβέρνηση – όπως το Σχέδιο Νόμου για το οποίο έγινε λόγος παραπάνω – που περιλαμβάνουν πλήθος αντιδραστικών και ενάντια στην κοινωνία διατάξεων, όπως πχ η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του Περιβάλλοντος ή τα «παιχνίδια» με τις κεραίες εις βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.


[1] τίθεται στην παράγραφο 4 του Άρθρου 34 προθεσμία 18 μηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *