Μια δημοτική αρχή δίχως αρχές

Μια δημοτική αρχή δίχως αρχές

Στο Ίλιον έχουμε μια δημοτική αρχή δίχως αρχές (και μας το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία).

Αυτή τη φορά, αρνήθηκε να θέσει στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου ως όφειλε, την ένταξη – ως εκτός ημερήσιας διάταξης – θέματος σχετικά με προβλήματα καθαριότητας και έλλειψης θέρμανσης που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα στο Νεστόριο δημοτικό σχολείο.

Ένα θέμα το οποίο έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο οι ίδιοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Για ακόμη μια φορά, η δημοτική αρχή με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους γονείς, αλλά και μερίδα της αντιπολίτευσης που ζητούσε να συζητηθεί το θέμα, παρεμπόδισε τον δημοκρατικό διάλογο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της διοίκησης Ζενέτου: αντιδημοκρατικές πρακτικές, απαξίωση για την αντίθετη άποψη, ειρωνείες και ύβρεις σε όσους θέλουν να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Από την πλευρά μας, ως Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον, αποχωρήσαμε από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την κατάσταση, μαζί και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην αυτής της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι τέτοιες καταστάσεις και πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και θα τις πολεμήσουμε με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία στην πόλη μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *