Συμμετοχή της Αλληλέγγυας Πόλης στην σύσκεψη φορέων του Δυτικού Μετώπου για τα απορρίμματα

Συμμετοχή της Αλληλέγγυας Πόλης στην σύσκεψη φορέων του Δυτικού Μετώπου για τα απορρίμματα

Στην ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την διαχείριση απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη με πρωτοβουλία του Δυτικού Μετώπου συμμετείχε η δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» συμμετείχαμε χτες στην ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την διαχείριση απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη με πρωτοβουλία του Δυτικού Μετώπου.

Η μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων και πολιτών δείχνει την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της Δυτικής Αθήνας να μπει ένα τέλος στη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή και να μπλοκάρει τα σχέδια της διοίκησης Πατούλη που επιχειρεί να συγκεντρώσει εκεί σχεδόν το σύνολο των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής.

Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στην ανακύκλωση και η επίτευξή του απαιτεί μια ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων και ένα σχέδιο που να βοηθά τη συνεννόηση, τη σύγκλιση και την κοινή δράση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *