Φωτογραφίες, χειραψίες, αλλά ούτε μία αναφορά για τα σχολεία με τα χίλια δυο προβλήματα

Φωτογραφίες, χειραψίες, αλλά ούτε μία αναφορά για τα σχολεία με τα χίλια δυο προβλήματα

Σε δικό του Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον νέο Διευθύνων Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Οι Κτιριακές Υποδομές παραμένουν, μέχρι και σήμερα, ο βασικός κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, το διάδοχο σχήμα του γνωστού – κατά το παρελθόν – Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων (ΟΣΚ) σε ότι αφορά τα σχολεία.

Στην ενημέρωση για αυτή τη συνάντηση, προκαλεί εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως ο κ. Ζενέτος δεν βρήκε ούτε μισή λέξη να πει, ούτε μισή αναφορά να κάνει για τα δεκάδες σχολεία στο Δήμο με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα:

Σχολεία που μπάζουν νερά σχεδόν κάθε εβδομάδα. Σχολεία που έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη στεγανοποίηση. Σχολεία στα οποία οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες με έντονα φαινόμενα υγρασίας, ενίοτε ακόμη και με προβλήματα με τη θέρμανση, όπως έγινε πρόσφατα. Σχολεία που τα παιδιά κάνουν μάθημα σε διαδρόμους που έχουν κλειστεί για να γίνουν “αίθουσες” χωρίς παράθυρα.

Και όμως, παρότι συναντήθηκε με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, ο κ. Ζενέτος δεν βρήκε κουβέντα να πει για όλα τα παραπάνω, παρότι γνωρίζει πως η συμβολή των ΚΤΥΠ ΑΕ μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Βέβαια για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» η συγκεκριμένη στάση του κ. Ζενέτου δεν αποτελεί είδηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, επέλεξε, κατά τη διάρκεια δημοτικών συμβουλίων, να χλευάσει, να ειρωνευτεί, ενίοτε και να φιμώσει γονείς και καθηγητές που – μαζί με τους Συλλόγους τους – θέλησαν να γνωστοποιήσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά σχολεία του Ιλίου.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που η νυν δημοτική αρχή απουσιάζει παντελώς από την εξεύρεση ή αναζήτηση τέτοιων λύσεων. Ότι καταφέρουν οι Σύλλογοι μόνοι τους.

Είναι προφανές ότι τα σχολεία, οι αίθουσες, τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων ή Διδασκόντων δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Και αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν ο ίδιος ο Δήμαρχος, οι Αντίδημαρχοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών: αδιαφορία, χλευασμός, ευχολόγια, αοριστολογία, διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ας ενημερώσει κάποιος ότι με εθιμοτυπικές συναντήσεις, φωτογραφήσεις, φιέστες και χειραψίες – γιατί αυτό είναι το «σπορ» στο οποίο αρέσκεται να αναλώνεται ο κ. Ζενέτος και οι συνοδοιπόροι του – τα προβλήματα πουθενά δεν λύθηκαν. Και ειδικά στα Σχολεία. Αντίθετα διογκώθηκαν, γιγαντώθηκαν, μονιμοποιήθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *