Το έγκλημα που σχεδιάζει ο κ. Πατούλης με τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής να μείνει στα χαρτιά

Το έγκλημα που σχεδιάζει ο κ. Πατούλης με τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής να μείνει στα χαρτιά

Συμμετοχή της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και συλλογικοτήτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020, στις 15.00.

Η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη- Συμμαχία για το Ίλιον», συμμετέχει και στηρίζει τη κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Τέταρτη 04 Μαρτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έχουμε από νωρίς προειδοποιήσει για τα εγκληματικά σχέδια του νέου Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη, όπου το 94% των απορριμμάτων όλης της Αττικής που προορίζονται για ταφή και το 80% αυτών για επεξεργασία θα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω απέναντι σε αυτούς που σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη Δυτική Αθήνα και τη Δυτική Αττική σε μία απέραντη χωματερή που θα «υποδέχεται» για τα επόμενα πολλά χρόνια τα απορρίμματα σχεδόν όλης της Αττικής.

Πόσο μάλλον όταν ο κ. Πατούλης και η ΝΔ σχεδιάζουν να αλλάξουν εκτός από τον Περιφερειακό και τον Εθνικό Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη Φυλή και στο Σχιστό και στη δημιουργία μονάδων καύσης!

Τα σχέδια του κ. Πατούλη είναι εγκληματικά καταδικάζουν τον τόπο μας και τις γειτονιές μας να είναι για πάντα η «πίσω αυλή» όλου του λεκανοπεδίου. Το έγκλημα που συντελείται εδώ και δεκαετίες στα μέρη μας στον ΧΥΤΑ της Φυλής θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Θα πρέπει να εκπονηθεί άμεσα ένα νέο αποκεντρωμένο σχέδιο αναλογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με την ενίσχυση της ανακύκλωσης στου Δήμους, τον ορισμό Πράσινων Σημείων, την υποχρεωτική χωριστή συλλογή 4 ρευμάτων αποβλήτων κ.α.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για να διατρανώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις βλέψεις του κ. Πατούλη να κάνει συνολικά τη διαχείριση απορριμμάτων, βορά στις ορέξεις των ιδιωτών – που λυμαίνονται τον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων για δεκαετίες – στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν φορείς, συλλογικότητες, πολίτες και δημοτικές κινήσεις την Τετάρτη 04/02 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *