Να προχωρήσει ο Δήμος Ιλίου σε έκτακτες προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων – Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Να προχωρήσει ο Δήμος Ιλίου σε έκτακτες προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων – Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία του Ιλίου.

Έρμαιο της αδιαφορίας και της απραξίας της δημοτικής αρχής, παραμένουν εκπαιδευτικοί και μαθητές σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ιλίου. Και αυτό διότι ο Δήμος, ενώ γνώριζε εδώ και μέρες, ότι τελικά θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δεν έκανε το παραμικρό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για τις υπηρεσίες καθαριότητας σε αυτά, μεσούσης της πανδημίας.

Ο κ. Ζενέτος το προηγούμενο διάστημα προτίμησε να αναλωθεί σε αλχημείες και μπαλώματα, μεταφέροντας προσωπικό από το ένα σχολείο και από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη. Τώρα όμως που έχουν ανοίξει πια όλα τα σχολεία στο Δήμο και με δεδομένο ότι το νέο πρωτόκολλο μιλάει για δύο τουλάχιστον καθαρισμούς των χώρων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του μαθήματος, καθώς και συμπληρωματικούς καθαρισμούς σε θρανία, γραφεία, διακόπτες, πόμολα κ.λπ. καταλαβαίνουμε όλοι και όλες πως είναι αδύνατο η μία σχολική καθαρίστρια που είχαν τα σχολεία πριν τη πανδημία, να ανταποκριθεί στις νέες έκτακτες συνθήκες.

Δικαίως σήμερα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές βράζουν εις βάρος μιας δημοτικής αρχής και ενός δημάρχου που βρίσκει χρόνο για την προσωπική του προβολή, με περιοδείες, κάμερες και «αρώματα» και συνεντεύξεις στα κανάλια για να αποθεώνει το έργο του, αλλά ξεχνά να πράξει το αυτονόητο, το στοιχειώδες, το ελάχιστο: να προσλάβει έκτακτο προσωπικό, όπως ακριβώς του δίνει δυνατότητα ο νόμος, για να προστατέψει και να προφυλάξει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στα σχολεία της πόλης μας, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής. Γνωρίζει άλλωστε τον τρόπο να το κάνει καθώς το έκανε ήδη -δύο φορές- για την στελέχωση άλλων υπηρεσιών, αλλά όχι για τα σχολεία!

Ο κ. Ζενέτος, οφείλει, έστω και τώρα, να αναλογιστεί ότι βρισκόμαστε ακόμη μέσα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που μπορεί τους επόμενους μήνες να ξαναπαρουσιάσει έξαρση. Ας αφήσει λοιπόν τις φιέστες και τις κάμερες για αργότερα και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες έκτακτες προσλήψεις με τετράμηνες συμβάσεις, αξιοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 14 Μαρτίου (ΦΕΚ Τεύχος Α 64/14.3.2020), και να διαθέσει το επιπλέον προσωπικό για την κάλυψη των εκρηκτικών αναγκών των σχολείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *