Να απαλλαγούν όλες οι οικογένειες από τα τροφεία  Ιουνίου και Ιουλίου στους  παιδικούς σταθμούς – Αλαλούμ και με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Να απαλλαγούν όλες οι οικογένειες από τα τροφεία Ιουνίου και Ιουλίου στους παιδικούς σταθμούς – Αλαλούμ και με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Οι εργαζόμενοι σε όλη την χώρα δοκιμάζονται σκληρά, λόγω των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της αναλγησίας της Κυβέρνησης που άφησε χιλιάδες οικογένειες να ζήσουν για τρεις μήνες με  μόλις 800 ευρώ. Ανθρώπους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που το ίδιο το κράτος έκλεισε. Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να μην στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Την ώρα που χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει και περιμένουν να δουν πότε και αν θα πιάσουν δουλειά, την ώρα που πολλές επιχειρήσεις ανακοινώνουν μειώσεις μισθών, την ώρα που οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους, την ώρα που έχουμε ένα μπαράζ απολύσεων εργαζόμενων στον επισιτισμό και αλλού το τελευταίο διάστημα, εμείς στο Ίλιον δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα εκεί έξω.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουν άμεσα την απαλλαγή όλων των οικογενειών από την καταβολή Τροφείων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου. Οι συνθήκες είναι έκτακτες και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να σταθούμε στο πλάι των νέων γονέων που δοκιμάζονται στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Δεν έχει νόημα ένας Δήμος να διαφημίζει ότι διαθέτει πλεόνασμα πολλών  εκατομμυρίων και να μην διαθέτει μέρος αυτού όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Ούτε και αρκεί που οι οικογένειες απαλλάχθηκαν από το να πληρώσουν για όσο διάστημα οι Παιδικοί του Δήμου παρέμεναν κλειστοί. Αυτό που έγινε ήταν το αυτονόητο, μην το παρουσιάζουμε σαν κάτι το φοβερό.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή για το αλαλούμ και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς κατά τη διαδικασία κατάθεσης των εγγράφων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Ενδεικτική της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί η παράταση αρκετών ημερών που αναγκάστηκε τελικά να δώσει ο Δήμος.

Κύριε Δήμαρχε οι ψηφιακές πλατφόρμες και η ηλεκτρονική καταβολή εγγράφων δημιουργούνται για να διευκολύνουν τους πολίτες. Όχι για να τους κάνουν τη ζωή ακόμη δυσκολότερη. Εσείς με τις επιλογές σας, όχι απλά δεν απλοποιήσατε καταστάσεις, δεν διευκολύνατε τους δημότες του Ιλίου, αλλά αναγκάσατε πολλούς εξ αυτών να καταφύγουν σε λογιστές, να οδηγηθούν σε επιπλέον έξοδα δηλαδή, για να μπορέσουν να συλλέξουν ηλεκτρονικά και να καταθέσουν τα πολλά έγγραφα που ζητούνταν. Πετύχατε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που διαφημίσατε ότι θέλετε να κάνετε. Και αυτό είναι προσωπικό σας «επίτευγμα».

Προφανώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι ψηφιακές πλατφόρμες, η ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων, όλα αυτά αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο» σε περιόδους έξαρσης μιας πανδημίας, σαν και αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Εσείς όμως καταφέρατε, δυστυχώς, αυτό το πλεονέκτημα να το μετατρέψετε σε πρόβλημα εις βάρος των δημοτών του Ιλίου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *