Να δράσουμε τώρα πριν να είναι αργά – 9 σχολεία με κρουσματα στο Ίλιον

Να δράσουμε τώρα πριν να είναι αργά – 9 σχολεία με κρουσματα στο Ίλιον

Σήμερα Δευτέρα 28/09 ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας τμήματος σε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο του Ιλίου (4ο Δημοτικό) λόγω Covid-19.

Συνολικά αυτή τη στιγμή έχουμε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων σε 9 σχολικές μονάδες (τμήματα, τάξεις ή ολόκληρες τις μονάδες) του Δήμου:

4ο Δημοτικό (τμήμα Δ1, κλειστό έως 07/10)

6ο Δημοτικό (τμήμα Ε2, κλειστό έως 07/10)

8ο Δημοτικό (τμήμα Β1, κλειστό έως 04/10)

10 Δημοτικό ( Β΄ και ΣΤ΄ τάξεις έως 30/09)

ενώ παράλληλα εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και 5 βρεφονηπιακοί σταθμοί (1ος, 2ος, 8ος, 10ος, 11ος) μέχρι 05/10.

Θα μπορουσαν να ειπωθούν πολλα. Έχουμε άλλωστε καταθέσει εδώ και καιρό ως παράταξη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που πρεπει να ληφθούν. Aυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο της ψυχραιμίας που πρέπει να κυριαρχήσει, καλούμε για μία ακόμη φορά τους ιθύνοντες (Δήμο, Κυβέρνηση) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας μαζικά τεστ, οργανωμένα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Όχι αποσπασματικά μέτρα με ελέγχους σε λίγους εργαζόμενους.

Ας δράσουμε τώρα και με σχέδιο προτού να είναι αργά και δούμε να εξελίσσονται πολύ δυσάρεστες καταστάσεις στον Δήμο μας.

Για άλλη μια φορά, για άλλη μια μέρα η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία” για το Ίλιον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις, αναμένοντας να βρει ευήκοα ώτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *