Κώστας Κάβουρας: Να είμαστε όλες και όλοι στο Εφετείο την Τετάρτη

Κώστας Κάβουρας: Να είμαστε όλες και όλοι στο Εφετείο την Τετάρτη

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” και δημοτικού συμβούλου, Κώστα Κάβουρα, εν αναμονή της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου:

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, με την ανακοίνωση της απόφασης ολοκληρώνεται η δίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στην εν λόγω δίκη, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεκδικάζονται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες αιματηρές επιθέσεις της οργάνωσης που αποτυπώνουν τη μακροχρόνια εγκληματική δράση της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, έπειτα από πρόταση της Αλληλέγγυας Πόλης, σε πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμά του, ζητά την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος και καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να βρεθεί στην συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την ημέρα ανακοίνωσης τους αποτελέσματος.   

Η απόφαση της 7ης Οκτωβρίου είναι ιστορικής σημασίας και δεν αφήνει περιθώριο σε κανένα δημοκρατικό πολίτη να επαναπαυτεί. Για το λόγο αυτό, να είμαστε όλες και όλοι στο Εφετείο την Τετάρτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *