Για τους Υπουργούς ιχνηλάτηση και test – Για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «στοργή και συμπόνια» • Αλληλέγγυα Πόλη
Για τους Υπουργούς ιχνηλάτηση και test – Για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «στοργή και συμπόνια»

Για τους Υπουργούς ιχνηλάτηση και test – Για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «στοργή και συμπόνια»

Λαμβάνουν επικίνδυνη τροπή τα αυξημένα κρούσματα σε σχολεία του Ιλίου.

Μόνο τις τελευταίες λίγες ημέρες, είχαμε την εμφάνιση κρουσμάτων σε 5 νέες σχολικές μονάδες στον Δήμο Ιλίου (11ο Δημοτικό, 12ο Δημοτικό, 6ο Λύκειο, 11ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ), γεγονός που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας αρκετών τμημάτων από τα εν λόγω σχολεία. Με τα κρούσματα να είναι και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν αν μη τι άλλο πως η διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα, και σε ότι αφορά τον Δήμο Ιλίου, είναι προφανώς αρκετά μεγάλη. Αυτό «προδίδει» και ο ήδη μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων στην πόλη μας, που κάποιο τμήμα τους έχει κλείσει από κρούσμα. Αυτό «προδίδει» και η μεγάλη αύξηση του ιού συνολικά στη χώρα.

Βέβαια, για μία ακόμη φορά στον Δήμο Ιλίου, γινόμαστε μάρτυρες του ίδιο άθλιου «θεάματος»: Καμία ενημέρωση και καμία ενέργεια από τον Δήμο για τις εξελίξεις με την πανδημία και τα κρούσματα στα σχολεία. Το ίδιο και από μεριάς Υπουργείου, ΕΟΔΥ και εν γένει της Κυβέρνησης. Που παρότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στα σχολεία της πόλης μας, «ποιούν την νήσσαν» και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ζητούν από τον κόσμο να βγάλει μόνος του τα «κάστανα από τη φωτιά».

Αλήθεια τι θα έπρεπε να είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή: το να φωταγωγεί το Δημαρχείο με το «Μπλε των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη…» και όλα αυτά τα χαριτωμένα που είδαμε και λίγες ημέρες πριν, αλλά είναι για άλλες περιόδους λιγότερο ταραγμένες;

Ή να αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες, ως οφείλει, ώστε να δούμε πως θα προστατευτεί το δυνατόν περισσότερο η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα; Που αυτή τη στιγμή βρίσκονται, στη κυριολεξία, ως «ξυπόλητες στα αγκάθια» σε ανοχύρωτα σχολεία, με πολυπληθή τμήματα και χωρίς καν να έχουν έρθει οι σωστές μάσκες που είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αλήθεια, ποιος τους είπε ότι είναι ηθικό και δίκαιο, όταν υπάρχει κρούσμα σε κάποιον Υπουργό ή Βουλευτή να διενεργούνται άμεσα τεστ για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία να αφήνονται στη κυριολεξία στην τύχη τους; Είναι αυτό ισονομία;

Είναι ντροπή, γονείς και εκπαιδευτικοί να παίρνουν τηλέφωνα στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να ζητούν τεστ για τη σωστή ιχνηλάτηση σε σχολεία που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και η απάντηση που λαμβάνουν ουσιαστικά να είναι «βγάλτε τα πέρα μόνοι/ες σας». Είναι ντροπή.

Θα πρέπει επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεννοηθούν και να πράξουν τα αυτονόητα. Αυτά που και εμείς από μεριάς μας, ως δημοτική κίνηση, επισημαίνουμε από την πρώτη στιγμή. Ώστε να προστατευτούν το δυνατόν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία. Δεν νοείται να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Τώρα, πριν να είναι, αύριο – μεθαύριο, πολύ αργά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *