Στα “αζήτητα” από τη διοίκηση Ζενέτου για μία ακόμη φορά οι παιδικές χαρές του Δήμου

Στα “αζήτητα” από τη διοίκηση Ζενέτου για μία ακόμη φορά οι παιδικές χαρές του Δήμου

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο τρόπος που θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικές χαρές (ΦΕΚ 1119/Β/22-3-2021) σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά στο Ίλιον ακολουθείται η γνωστή τακτική του “ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”, με την οποία τόσο αρέσκεται να πορεύεται η σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Έχουν περάσει 8 ημέρες από την απόφαση της κυβέρνησης για τις παιδικές χάρες , αλλά μέχρι σήμερα από το Δήμο μας, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει σε πολλούς άλλους Δήμους, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση προς τους δημότες.

Είναι φανερό ότι τη διοίκηση Ζενέτου, δεν την πολυαπασχολεί το τι γίνεται με τις παιδικές χαρές. Μάλλον, τέτοιου είδους ζητήματα, η δημοτική αρχή τα θεωρεί “υποδεέστερα”. Για αυτό και σπάνια ασχολείται μαζί τους.

Δεν μπορεί να κατανοήσει άραγε ότι χώροι όπως οι παιδικές χαρές, τα άλση, οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και οι ποδηλατόδρομοι αποτελούν σημαντικούς “κρίκους” για την καθημερινότητα εκατοντάδων, χιλιάδων οικογενειων εδώ στο Ίλιον;

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, αποκαρδιωτική για μία ακόμη φορά είναι η εικόνα της παιδικής χαράς στη περιοχή του Άλσους. Μιας παιδικής χαράς που είναι κλειστή σχεδόν 6 μήνες τώρα (από 21-09-2020) λόγω έργων.

Εδέησε η διοίκηση Ζενέτου μετά από 2 χρόνια που η “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” επανέφερε σχεδόν κάθε μήνα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιτέλους να την ανακατασκευάσει.

Όμως παρότι 6 μήνες κλειστή η συγκεκριμένη παιδική χαρά – όπως και άλλες του Δήμου πχ παιδική χαρά επί των οδών Αγ. Νικολάου & Παραμυθιάς – η είκονα της επ’ουδενί δεν δείχνει ότι οι εργασίες εντός αυτής έχουν ολοκληρωθεί (κολώνες ριγμένες στο έδαφος, έλλειψη προστατευτικού τάπητα κλπ).

Τα συνεργεία που κάποτε δούλευαν για αυτή την παιδική χαρά, “αγνοούνται” εδώ και μήνες, όπως διαβεβαιώνουν και οι περίοικοι, και το ερώτημα που τίθεται είναι πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για τη μοναδική παιδική χαρά που υπάρχει σε όλο το κέντρο της πόλης μας, αλλά και στην περιοχή του Άλσους, όπως και αυτή του Ρίμινι. Υπό αυτήν την έννοια είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο έργο να στέκει σήμερα ημιτελές για τόσους μήνες, με κινδύνους μάλιστα να ελλοχεύουν για όσους, επιλέγουν, λανθασμένα, να βρίσκονται στον χώρο.

Τέλος, παραμένει απορίας άξιο πως η ανακατασκευή της συγκεκριμένης παιδικής χάρας, που θα κοστίσει τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ – όταν και εφόσον ολοκληρωθεί – περιλαμβάνει τόσο πολύ τσιμέντο και μόλις 4 κούνιες, τη στιγμή που στον ίδιο χώρο υπήρχαν πριν 8 και δεν έφταναν ούτε αυτές.

Μάλλον αυτοί που έπρεπε δεν φρόντισαν να μάθουν για τις πραγματικές ανάγκες που υπήρχαν για να έχει νόημα και να “πιάσει τόπο” η σωστή ανακατασκευή στο συγκεκριμένο χώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *