Αντί να σταθεί στο πλάι τους, η δημοτική αρχή τιμωρεί τους νέους γονείς στο Ίλιον στέλνοντάς τους «μπιλιετάκια» με Τροφεία

Αντί να σταθεί στο πλάι τους, η δημοτική αρχή τιμωρεί τους νέους γονείς στο Ίλιον στέλνοντάς τους «μπιλιετάκια» με Τροφεία

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» για τα Τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με την Υγεία και την Οικονομία να βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο», είναι χρέος της δημοτικής αρχής να βρίσκεται στο πλάι και να βοηθάει τους δημότες όσο μπορεί. Στην πράξη και όχι απλά στα λόγια.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, ακριβώς επειδή εκεί έξω υπάρχουν οικογένειες που είναι χωρίς εισόδημα για μήνες ολόκληρους, η διοίκηση να απαλλάξει τις πληγείσες οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά, από την υποχρεωτική καταβολή των Τροφείων για τους βρεφονηπιακούς του Δήμου.

Έστω για κάποιο διάστημα. Για κάποιους μήνες. Για όσο διαρκεί αυτή η πρωτόγνωρη κρίση. Ώστε να βοηθηθούν οι νέοι γονείς όσο γίνεται. Και φυσικά δεν εννοούμε για το διάστημα που οι Σταθμοί ήταν έτσι και αλλιώς κλειστοί – λόγω της πανδημίας – με απόφαση κεντρικά από την κυβέρνηση. Για να κάνουμε, όλοι και όλες μαζί, το παραπάνω βήμα και ενωτικά να ξεπεράσουμε τον σκόπελο. Δεν μπορεί η διοίκηση στο Ίλιον αυτή τη στιγμή να πανηγυρίζει επειδή απλά πράττει το αυτονόητο…

Ως γνωστόν, στο α΄ κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, συμπεριλαμβανομένων και των βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων, παρέμειναν κλειστά από τις αρχές Μαρτίου μέχρι την 1η Ιουνίου όταν και ξανάνοιξαν.

Για το υπόλοιπο διάστημα (Ιούνιος – Ιούλιος 2020) μέχρι να ολοκληρωθεί η τότε σχολική χρονιά, πολλοί γονείς, φοβούμενοι τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά και τα βρέφη τους στο σπίτι, για λόγους μεγαλύτερης προφύλαξης.

Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε όλες αυτές τις οικογένειες, που ενώ δεν έστειλαν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς, ακριβώς λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν, εντούτοις μήνες μετά «καλούνται» από τη διοίκηση Ζενέτου να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν τα Τροφεία.

Μάλιστα, το Τμήμα Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου προειδοποιεί στα «μπιλιετάκια» που στέλνονται πως θα επιβληθούν και οι «νόμιμες προσαυξήσεις». Καλούμε τη δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί ένας Δήμος να μετατρέπεται σε έναν απρόσωπο εισπρακτικό μηχανισμό, παραγνωρίζοντας και αδιαφορώντας για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Δήμο Ιλίου, όπου η παρούσα δημοτική αρχή συνηθίζει να «πανηγυρίζει» για ένα αποθεματικό που έχει φτιάξει, όπως ισχυρίζεται στον Δήμο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αν είναι έτσι, κ. Δήμαρχε, φροντίστε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και βοηθήστε τους νέους γονείς που αντικειμενικά βρίσκονται απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες.

Λάβετε την γενναία απόφαση, σε συνεννόηση και συνεργασία με όλες τις παρατάξεις και το δημοτικό συμβούλιο, και ελαφρύνετε αυτούς τους ανθρώπους από το βάρος των Τροφείων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ειδικά σήμερα, ειδικά τώρα.

Μην μετατρέπετε το Δήμο μας σε έναν απρόσωπο και ενάντια στην ίδια την τοπική κοινωνία, εισπρακτικό μηχανισμό που κάνει τον βίο των πολιτών αβίωτο στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τώρα είναι η ώρα των πρωτοβουλιών και των πράξεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *