Η “ανάπλαση” Πατούλη – Ζενέτου στο Πάρκο Τρίτση συνεχίζεται: “Έσπασαν και οι γέφυρες…”

Η “ανάπλαση” Πατούλη – Ζενέτου στο Πάρκο Τρίτση συνεχίζεται: “Έσπασαν και οι γέφυρες…”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”

Κύριε Πατούλη,

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η δημοτική μας κίνηση, σας επισημαίναμε το αυτονόητο: ότι η κατάσταση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» δεν είναι καθόλου καλή. Πως όχι απλά δεν γίνονται τα έργα που χρειάζονται σε βασικές υποδομές του Πάρκου, αλλά γίνονται καθημερινά βήματα προς τα πίσω, προς ένα παρελθόν το οποίο κανείς μας δεν θέλει να ξαναδεί να έρχεται στον χώρο του Πάρκου.

Τότε, σας είπαμε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στις γέφυρες εντός του Πάρκου, καθώς σε ουκ ολίγα σημεία λείπουν ξύλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί και τραυματισμός επισκέπτη στον χώρο.

Και εσείς τι κάνατε; Φέρατε μετά από λίγες ημέρες ένα συνεργείο, που απλά έκανε ελάχιστα μπαλώματα στις γέφυρες και τις πέρασε και ένα χέρι χρώμα, δήθεν να μοιάζουν «σαν καινούργιες».

Και μαντέψτε τι έχει συμβεί σήμερα, κ. Πατούλη: μα φυσικά ξαναχάλασαν οι γέφυρες και πάλι οι επισκέπτες στο Πάρκο κινδυνεύουν να πέσουν θύματα της δικής σας αδράνειας και αδιαφορίας (και να βρεθούν στο κενό από μεγάλο ύψος).

Διότι από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε πως με πασαλείμματα και χλιδάτες ανακοινώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, δουλειά δεν πρόκειται να γίνει στο Πάρκο.

Σας υπενθυμίζουμε, κ. Πατούλη, ότι η προηγούμενη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, είχε προβλέψει και είχε ανακατασκευάσει πλήρως τη μεγάλη γέφυρα που βρίσκεται στον χώρο, πλησίον της καφετέριας στο κέντρο του Πάρκου, όπως το ίδιο είχε κάνει και με τις κουπαστές στη μεγάλη λίμνη. Πλήρης ανακατασκευή ώστε να υπάρχει ένα έργο ασφαλές, στέρεο, που θα κρατήσει στον χρόνο.

Εσείς επιλέξατε, στις υπόλοιπες μικρότερες γέφυρες που βρίσκονται στο Πάρκο, να φέρετε απλά κάποιους εργάτες για να τις βάψουν και να κάνουν μερικά μπαλώματα. Με αποτέλεσμα, μόλις λίγους μήνες μετά, οι γέφυρες να ξανασπάνε και να χαλούν. Κρίνεστε για όλα αυτά, να το γνωρίζετε κ. Πατούλη. Και δεν έχετε δικαίωμα να παρουσιάζετε, ιδιαίτερα στους κατοίκους του Ιλίου, μια δήθεν ωραιοποιημένη κατάσταση που όμως ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Δεν είμαστε οι δημότες του Ιλίου ούτε «ιθαγενείς», ούτε και τρώμε κουτόχορτο.

Κύριε Ζενέτο,

Οι εποχές που απείχατε από τα τεκταινόμενα στο Πάρκο και απλά βγαίνατε στα κανάλια για να καταγγείλετε τα κακώς κείμενα, κερδίζοντας λίγες στιγμές «δόξας» και προσωπικής προβολής, όπως καταλαβαίνετε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Από το Δεκέμβρη του 2019 συμμετέχετε στη διοίκηση του Πάρκου, καθώς αποτελείτε, εσείς προσωπικά, τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η σιωπή σας σε ότι αφορά τις εξελίξεις και τα «ενεργά μέτωπα» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, είναι εκκωφαντική. Με εξαίρεση, ενδεχομένως, τη διευκόλυνση που κάνει ο Δήμος Ιλίου με το νερό από το πηγάδι «Πρέση», που πράγματι βοηθά στην προβληματική και ελλιπή υδροδότηση του Πάρκου.

Κατά τα άλλα, μια φορά σας ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιλίου να αναφέρεστε στο Πάρκο (20-10-2020) και τότε βασικά μιλούσατε για «νεόφερτους με αλεξίπτωτο από τα Βόρεια Προάστια», αλλά και για φόρτωμα του Φορέα με προσωπικό, μέσω αποσπάσεων, «που σύντομα θα οδηγήσει στο να ξεφύγει η κατάσταση στα οικονομικά», φωτογραφίζοντας, προφανώς τον κ. Πατούλη και το περιβάλλον του.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό, κ. Ζενέτο, πως αυτή τη στιγμή συνδιοικείτε στο Πάρκο, και δεν μπορείτε ούτε και έχει νόημα, όπως καταλαβαίνετε, να αναλώνεστε πλέον στο αγαπημένο σας σπορ όπου «φταίνε πάντα οι άλλοι». Συνεπώς θα σας καλούσαμε να βγείτε από το λήθαργο και επιτέλους να ασχοληθείτε σοβαρά με τα ζητήματα του Πάρκου. Γιατί εδώ, όπως βλέπετε, «πέφτουν γέφυρες».

Τέλος, καλούμε τον κ. Ζωγραφάκη, Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, να παρέμβει άμεσα ώστε να διορθωθούν οι ζημιές στις γέφυρες το συντομότερο, αλλά και να σκεφτεί αν πρέπει τα οχήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Πάρκου να συνεχίσουν να περνούν, καθημερινά, και μάλιστα δεκάδες φορές, πάνω από αυτές τις ταλαιπωρημένες, παλιές ξύλινες γέφυρες.

Φύλαξη στον χώρο του Πάρκου υπήρχε και παλαιότερα, γινόταν όμως με διαφορετικό τρόπο και όχι με οχήματα να περιφέρονται καθημερινά εντός του χώρου του Πάρκου και μάλιστα, και πάνω από τις γέφυρες. Εκτιμούμε ότι και αυτή η καθημερινή επιβάρυνση υπήρξε καθοριστική στις σημερινές εικόνες διάλυσης που συναντά κανείς στις γέφυρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *