Περιμένοντας τη Νύχτα: Η πρώτη παρουσίαση βιβλίου στο Στέκι Πολιτισμού & Αλληλεγγύης στο Ίλιον

Περιμένοντας τη Νύχτα: Η πρώτη παρουσίαση βιβλίου στο Στέκι Πολιτισμού & Αλληλεγγύης στο Ίλιον

Την 15η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη παρουσίαση βιβλίου στο Στέκι Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, στην οδό Μενελάου 90 στο Ίλιον.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο όμορφος χώρος του Στεκιού κατακλύστηκε από κόσμο που ήρθε να γνωρίσει τη συγγραφέα και κάτοικο του Ιλίου, Βάσω Δενδροπούλου και το δεύτερο μυθιστόρημά της, “Περιμένοντας τη Νύχτα” από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Για το όμορφο και λυρικό βιβλίο  της Βάσως Δενδροπούλου μίλησαν ο Χρήστος Μητροπέτρος, επίτιμος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και η Αργυρώ Μπατσή, αρχαιολόγος – μουσειολόγος. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ίδια η συγγραφέας, ταξιδεύοντας και αγγίζοντας συναισθηματικά τους παρευρισκόμενους.

Η παρουσίαση αυτή ήταν η πρώτη σε σειρά των παρουσιάσεων βιβλίων και ποιητικών συλλογών αλλά και άλλων δράσεων που φιλοδοξεί να διεξάγει το νέο Στέκι Πολιτισμού & Αλληλεγγύης στο Ίλιον.


Βάσω ΔενδροπούλουΗ Βάσω Δενδροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα. Το βιβλίο “Περιμένοντας τη νύχτα” είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που γράφει. Το πρώτο, “Η μεγάλη διάσωση”, εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική.


Layout 1Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Τη μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα και μεσούσης της σφοδρότερης καταιγίδας που έχει ξεσπάσει ποτέ στο νησί, γεννιέται ένα κορίτσι. Είναι να ονομαστεί Ελευθερία, όμως τα βαφτίσια της στην εκκλησία διακόπτονται απρόοπτα…

Αυτή εδώ είναι η ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού, που έχει γραμμένη μέσα στη ψυχή της την ιστορία της δικής της ενηλικίωσης. Μόνο που αυτό το ταξίδι διακόπτεται από απανωτές δοκιμασίες, με φόντο την Αθήνα της μεταπολίτευσης και ένα ανυπότακτο ελληνικό νησί που μυρίζει φασκόμηλο, θυμάρι και ζυμωτό ψωμί. Εν τέλει, ορισμένοι άνθρωποι είναι πλασμένοι με τα υλικά του ονείρου και άλλοι με τα υλικά του εφιάλτη. Όλοι τους όμως θα γίνουν συνοδοιπόροι της Ελευθερίας στην προσωπική της διαδρομή.

Το “Περιμένοντας τη νύχτα” είναι ένα φωτεινό βιβλίο που μαγειρεύει μια θαυμάσια ιστορία γεμάτη μύθους και συμβολισμούς, παντρεύοντας την με την αύρα της ελληνικής θάλασσας και σερβίροντάς την με ευαισθησία.

Όταν η ζωή κλειδώνει και οι άνθρωποι καθηλώνονται παραμένοντας αδρανείς εκεί που χρειάζεται ένα μόνο βήμα για να προχωρήσουν, εμφανίζεται εκείνη η βαθειά αμόλυντη πίστη στη ζωή, που περιστρέφει τη γη για χάρη μας και μας ανοίγει νέους δρόμους.

Η συγγραφέας, πλάθει τη ζωή της ηρωίδας της, με βιωμένες αξίες, αξίες που η ίδια έχει υπηρετήσει. Την οδηγεί βήμα-βήμα στην εσωτερική απόφαση που χρειάζεται για να υπερβεί τα εμπόδια, και τότε εκείνη βρίσκεται σε άλλα επίπεδα και άλλες δεξιότητες.

Η ομορφιά των εικόνων, η ποιητικότητα των λέξεων, η παντοδυναμία του ονείρου που υφαίνει την πραγματικότητα, μας ξεσηκώνει κόντρα στην κατήφεια και τη μιζέρια της εποχής μας. Μας προτρέπει να ζούμε με την αλήθεια και μας θυμίζει πως η ζωή οφείλει να βιώνεται κι εμείς να βελτιωνόμαστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *