Αμέριστη συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους που διώκονται γιατί έκαναν το χρέος τους απέναντι στην τοπική κοινωνία

Αμέριστη συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους που διώκονται γιατί έκαναν το χρέος τους απέναντι στην τοπική κοινωνία

Την άνοιξη του 2014, κάτοικοι, γονείς και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τη κεραία επί της οδού Δήμητρας, που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων έξω από 2 σχολικές μονάδες της γειτονιάς τους. Διεκδικώντας την απομάκρυνση του κεραιοσυστήματος, σύστησαν επιτροπή, παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου και απαίτησαν από το δημοτικό συμβούλιο την έμπρακτη συμπαράστασή του. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν προηγηθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Υλοποιώντας την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που απέδωσαν καρπούς και η κεραία απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια η εταιρία Vodafone και οι ιδιοκτήτες του οικήματος που φιλοξενούσε την κεραία άσκησαν μήνυση απαιτώντας 206.850,00€ σε 3 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου: τους Θεοδωρακόπουλο Γιώργο, Κουτσιανά Πάνο και Σταματόπουλο Γιώργο. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες άσκησαν μήνυση στους δημοτικούς συμβούλους Κουτσιανά Πάνο και Ξενάκη Νίκο γιατί διακίνησαν ενημερωτικά φυλλάδια προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο της γειτονιάς.

Θεωρούμε πως το χρέος των δημοτικών συμβούλων είναι να βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους, να αγωνίζονται έμπρακτα μαζί τους, και να στηρίζουν πολιτικά κάθε δίκαιο αίτημα, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα προάσπισης της υγείας. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή ως δημοτική κίνηση σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων και στο πλάι των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων που βρίσκονται σε αυτή την δικαστική διαμάχη. Ψηφίσαμε άλλωστε και το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου και για το οποίο ο ιδιοκτήτης του οικήματος που βρισκόταν η εν λόγω εγκατάσταση απέστειλε εξώδικη δήλωση και η οποία αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2017 από τον Πρόεδρο του σώματος.

Από την πλευρά μας, θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας των αιρετών της πόλης μας και θεωρούμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια βάλει κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Για εμάς αποτελεί κατάκτηση των λαϊκών αγώνων το δικαίωμα στην πολιτική τοποθέτηση και την ελεύθερη έκφρασή της με κάθε πρόσφορο μέσο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σοβαρή και θεωρούμε πως δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τεθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα και το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί πολιτικά απέναντι σε αυτή αλλά και σε κάθε ανάλογη ενέργεια.

Τέλος, ως δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 4 δημοτικούς συμβούλους που διώκονται επειδή έκαναν το χρέος τους απέναντι στους πολίτες και την τοπική κοινωνία, υλοποιώντας μια συλλογική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *