Ίδρυση Συνεργασίας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης • Αλληλέγγυα Πόλη
Ίδρυση Συνεργασίας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Ίδρυση Συνεργασίας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Η αυτοδιοικητική παράταξη «Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης – ΣΥ.Ρ.Α.», ιδρύθηκε στο Ίλιον, στις 20 Νοεμβρη 2013 στην Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών της μελών όπου εγκρίθηκε η Διακήρυξη της και οι Αρχές Λειτουργίας.
Μας ένωσε… η πεποίθηση για την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων και των κομμάτων που την στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΔΗΜΑΡ (στο βαθμό που της αναλογεί), που επέφερε στον λαό την ακρίβεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τα πενιχρά μεροκάματα, τις συντάξεις πείνας, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και τέλος το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών, αλλά και της δημόσιας περιουσίας, με το κράτος να εξασφαλίζει υπερκέρδη για τα μονοπώλια και να αφήνει τους πολίτες του χωρίς παιδεία, υγεία, ασφάλιση, εργασία και στέγη.
Μας ένωσε… το όραμα και η επιλογή του αγώνα, για την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  του επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις που:
  • Να στηρίζεται στην  οργάνωση και την  δράση των πολιτών ενάντια  στην αποξένωση, την αδιαφορία για τα κοινά, τον ατομικισμό και την αντικοινωνική συμπεριφορά, που είναι οι «μαύρες τρύπες» στην κοινωνική ταυτότητα της πόλης μας.
  • Να σέβεται και να λαμβάνει τις αποφάσεις της μέσα από μορφές άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας.
  • Να έχει αγωνιστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα.
  • Να παλεύει για αναλογική κρατική επιχορήγηση μέσω ενός δίκαιου φιλολαϊκού φορολογικού συστήματος.
  • Να αγωνίζεται για την καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής για την εκλογή των οργάνων της.
  • Να λαμβάνει με διαφάνεια όλες τις αποφάσεις της και να υλοποιεί τα έργα της μέσω ενός κοινωνικού προϋπολογισμού με άξονα τον άνθρωπο.
  • Να στοχεύει στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη, στην προάσπιση, συντήρηση και βελτίωση των δημοσίων χώρων και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της πόλης προς όφελος των πολιτών και όχι των οικονομικών συμφερόντων.

Αγωνιζόμαστε ώστε οι φορείς της Τ.Α. να είναι εφαλτήρια της Ανατροπής της Μνημονικής Πολιτικής και του Καλλικράτη.

Στόχος μας είναι, η  ανατροπή της Μνημονιακής Πολιτικής στο Δήμο Ιλίου, να επιτευχθεί μέσα από τη δράση της Συνεργασίας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης (ΣΥ.Ρ.Α.) που σκοπό έχει να συνενώσει τις δράσεις των πολιτών σε μια αντιμνημονιακή, αγωνιστική, διεκδικητική, δημοκρατική, οικολογική, ριζοσπαστική, αντιφασιστική συνεργασία των κινηματικών επιτροπών, κινήσεων, σχημάτων, παρεμβάσεων και πολιτών του Ιλίου.

Η εναλλακτική μας πρόταση διεκδικεί την εξέλιξη του Δήμου μας σε οργανισμό  της κοινωνίας των πολιτών μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο δημοκρατίας, αυτοτέλειας, διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής, ανοιχτό και δημοκρατικό, πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, και της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ