Το σχόλιο του Φώτη Κουβέλη για τις αυτοδιοικητικές διεργασίες στο Ίλιον • Αλληλέγγυα Πόλη
Το σχόλιο του Φώτη Κουβέλη για τις αυτοδιοικητικές διεργασίες στο Ίλιον

Το σχόλιο του Φώτη Κουβέλη για τις αυτοδιοικητικές διεργασίες στο Ίλιον

Παραθέτουμε την απάντηση που έδωσε o Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, όταν ερωτήθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιστοσελίδα meallamatia.gr, για τις αυτοδιοικητικές διεργασίες στο Ίλιον και την σύμπραξη των δημοτικών κινήσεων «Αλληλέγγυα Πόλη» και «Ίλιον Με Άλλα Μάτια».

Ερώτηση: Ως παλαιός αιρετός στη Β’ Αθήνας, ξέρετε πολύ καλά μεταξύ άλλων και το Ίλιον. Θα θέλαμε το σχόλιο σας για τη διακομματική σύμπραξη των προοδευτικών κινήσεων «Αλληλέγγυα Πόλη» και «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», εν όψη και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Φώτης Κουβέλης: Είναι ελπιδοφόρα η συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ειδικότερα όταν αυτή η συνεργασία γίνεται σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και δεν αποτελεί το αποτέλεσμα συμφωνιών «κορυφής». Μόνο έτσι θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του αριστερού-προοδευτικού- δημοκρατικού πόλου που θα μπορέσει να αντιπαλέψει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο τις δυνάμεις της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Αυτό που γίνεται στο Ίλιον, γίνεται σε δεκάδες Δήμους της χώρας αλλά και σε φορείς εργαζομένων και σε άλλους φορείς. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, δεν αντιλαμβάνεται και δεν επιθυμεί να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ότι στο επίπεδο της κοινωνίας η σύγκλιση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, αποτελεί μία πραγματικότητα, με εξαιρετική δυναμική.


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.