Παρά τις εντάσεις χθες ήταν μια παραγωγική μέρα για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» • Αλληλέγγυα Πόλη
Παρά τις εντάσεις χθες ήταν μια παραγωγική μέρα για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Παρά τις εντάσεις χθες ήταν μια παραγωγική μέρα για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Με σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, στο πλάι χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν κατακλύσει το Πάρκο αναγνωρίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ανάταξης του, υλοποιήθηκε μία ακόμη δενδροφύτευση στο πάρκο από τον Φορέα Διαχείρισης, τους «Φίλους του Πάρκου Τρίτση» και ενεργούς πολίτες.

Δεκάδες κυπαρίσσια φυτεύτηκαν στην δεξιά πλευρά του καναλιού, ενώ αρκετά δέντρα τοποθετήθηκαν – σε συνέχεια της προηγούμενης δενδροφύτευσης, λίγο καιρό πριν – σε χώρο του νότιου τμήματος του Πάρκου έναντι των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Ιλίου. Τμήμα που στο παρελθόν είχε παρανόμως εκχερσωθεί και είχε ενσωματωθεί στο εξωτερικό ζωτικό χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δυστυχώς η δράση δεν ολοκληρώθηκε αφού ο Δήμαρχος Ιλίου και οι συν αυτόν κάλεσαν την αστυνομία για να παρεμποδίσουν τη δράση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι ο πρόεδρος του φορέα είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τις υπηρεσίες του δασαρχείου και είχε λάβει διαβεβαίωση ότι δεν χρειάζεται άδεια για τη δεντροφύτευση. Κατόπιν της παρέμβασης αυτής του δήμου Ιλίου, η οποία δεν έχει κανένα έρεισμα στη λογική, για να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα, με προσωπική απόφαση του προέδρου του Φορέα, ανεστάλησαν οι εργασίες ώστε να κατοχυρωθεί και γραφειοκρατικά η νομιμότητα των εργασιών.

Την ίδια στιγμή προχωρούν εντατικά οι εργασίες που έχει ξεκινήσει ο Φορέας Διαχείρισης ώστε να δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Φυλής, στο ύψος της οδού Καπετάν Βέρα, μία νέα ασφαλής είσοδος για το Πάρκο, η οποία εκτός του να εξυπηρετεί την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση τόσο των επισκεπτών του Πάρκου, όσο και των χρηστών, αθλητών των εγκαταστάσεων του δήμου.

Οι παρακείμενες εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές, παύουν πια να αποτελούν εμπόδιο στην ισότιμη πρόσβαση στο Πάρκο και σε ΑμεΑ συμπολίτες μας, ποδηλάτες ή γονείς με καρότσια και μωρά – κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η νέα διάβαση θα επιτρέπει την απαραίτητη είσοδο οχημάτων ομάδων, αλλά και έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, κλπ.).

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον προς διαμόρφωση δρόμο από την σχετική είσοδο προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε η πόλη του Ιλίου επιτέλους να αποκτήσει μια σύγχρονη και ασφαλή είσοδο στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της εντός αυτού.

Τέλος, έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και οι εργασίες διαμορφώσεις των μονοπατιών όπισθεν της μεγάλη λίμνης, γεγονός που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν και να ευχαριστιούνται τον περίπατό τους εντός του Πάρκου.

Τα καλύτερα είναι μπροστά για το Πάρκο. Οι τεχνητές εντάσεις και οι σκοπιμότητες δεν βοηθάνε. Οι όποιες δυσκολίες και προβλήματα που υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Οι άνθρωποι της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να στέκονται αρωγοί σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται.