«Ο Μαρξ, η Ευρώπη και οι γειτονιές της αλληλεγγύης»: Διήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο Α.Τρίτσης

«Ο Μαρξ, η Ευρώπη και οι γειτονιές της αλληλεγγύης»: Διήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο Α.Τρίτσης

Διήμερο εκδηλώσεων, 2 και 3/3 στο Πάρκο Τρίτση, συνδιοργανώνουν η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα και οι δημοτικές  κινήσεις Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» και Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες».

Την Κυριακή, 11.30 εκδήλωση – συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους Κώστα Κάβουρα και  Μανώλη Μπουσούνη και την Κ. Κούνεβα.

Έπειτα από την επιτυχημένη φιλοξενία της στο  Σύνταγμα, τον  Δεκέμβριο, και στη Ν. Φιλαδέλφεια τον Ιανουάριο,  η έκθεση MARX200 που διοργανώθηκε από την ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα κάνει  έναν ακόμη σύντομο σταθμό, στο Πάρκο  Τρίτση, ένα χώρο- περιβαλλοντική όαση  για τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας , και  όχι μόνο. Το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Μαρτίου, τον  Μαρξ αναλαμβάνουν να… συστήσουν στους  πολίτες των δυτικών  συνοικιών οι δημοτικές κινήσεις Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» και Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες» και  ο υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Κάβουρας και Μανώλης Μπουσούνης, μαζί  με την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στον χώρο της «Οθωνικής Αυλής» που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο Τρίτση, στις  ανακαινισμένες αίθουσες εκδηλώσεων, θα φιλοξενηθεί η έκθεση  για τα 200  χρόνια από τη γέννηση του  Καρλ Μαρξ, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του χώρου, θα προβληθεί  το ντοκιμαντέρ του Jason Barker “Marx reloaded”, ενώ  την Κυριακή, στις  11.30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστα Κάβουρα και Μανώλη Μπουσούνη με  θέμα «Ο Μαρξ, η  Ευρώπη και οι  γειτονιές της αλληλεγγύης», μια συζήτηση για το μέλλον των δήμων, της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενόψει  των κρίσιμων αναμετρήσεων  του Μαΐου. «Η  λέξη κλειδί  είναι η αλληλεγγύη και το όραμα του Μαρξ για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, βασισμένη στο συλλογικό συμφέρον και την κοινή δράση», επισημαίνουν οι συνδιοργανωτές του διημέρου, απαντώντας εξ αρχής στο ερώτημα τι σχέση έχει ο μεγάλος διανοητής του 19ου αιώνα με τις προκλήσεις  της εποχής μας.


Το πρόγραμμα του διημέρου αναλυτικά:

  • «Ο Μαρξ, η Ευρώπη και οι γειτονιές της αλληλεγγύης»: Συζήτηση με την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα και  τους υποψηφίους δημάρχους Ιλίου Κώστα Κάβουρα και Πετρούπολης Μανώλη Μπουσούνη , Κυριακή, 3/3/2019, 11.30 πμ, αίθουσα εκδηλώσεων της «Οθωνικής Αυλής».
  • Έκθεση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση  του Καρλ Μαρξ, Σάββατο και Κυριακή, 10 πμ- 7μμ, στην αίθουσα εκθέσεων της «Οθωνικής Αυλής» .
  • Προβολή ντοκιμαντέρ «Marx reloaded», του Jason Barker, Σάββατο, 2/3/2019, στις 13 μμ  και Κυριακή, 3/3, στις 14 μμ, στην αίθουσα  εκδηλώσεων της «Οθωνικής Αυλής».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *